Focaccia de măsline
Uită să ieși să mănânci sau să comanzi mâncare la pachet de fiecare dată când ai poftă de mâncare mediteraneană. Încercați să faceți Focaccian de măsline acasă. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3 g de proteine, 3 g de grăsimi și un total de 120 de calorii. Această rețetă servește 8. Pentru 35 de cenți per porție, această rețetă acoperă 7% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Vă este adus de Taste of Home. Funcționează cel mai bine ca o pâine și se face în aproximativ 45 de minute. Mergeți la magazin și cumpărați drojdie activă, măsline, apă caldă și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 44%, care este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Focaccia cu măsline cu rozmarin, Focaccia cu măsline cu rozmarin și Focaccia cu măsline scurte.
Instrucțiuni
Într-un castron mare, dizolvați drojdia în apă caldă.
Adăugați zahărul, condimentele italiene, sare, piper și 1 cană de făină. Bate până se omogenizează. Se amestecă suficientă făină rămasă pentru a forma un aluat ferm. Se amestecă roșiile, ardeii, măslinele și pătrunjelul.
Se intoarce pe o suprafata infainata; framanta pana se omogenizeaza si elastic, aproximativ 6-8 minute.
Se pune intr-un vas uns cu unt, intorcand o data pentru a unge blatul. Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald până se dublează, aproximativ 50 de minute.
Loviți aluatul în jos. Modelați într-un 9-inch. cerc pe o tavă de copt unsă. Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald până se dublează, aproximativ 25 de minute. Cu vârful degetelor, faceți mai multe gropițe deasupra aluatului.
Stropiți cu sare cușer și brânzeturi.
Coaceți la 400° timp de 14-18 minute sau până când se rumenesc.
Vin recomandat: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Focaccia poate fi combinată cu Chianti, Verdicchio și Trebbiano. Italienii știu mâncarea și ei știu vinul. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu peștele și carnea albă, în timp ce Chianti este un roșu italian grozav pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Masia de la Luz Cava Brut cu un rating de 4,9 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.
![Masia de la Luz Cava Brut]()
Masia de la Luz Cava Brut
Vioi și intens, acest Cava are note frumoase de măr verde și miere, precum și aciditate răcoritoare. Perfect ca aperitiv și cu orice rețetă inspirată din fructe de mare.