File fript de biban de mare cu păstârnac pur și usturoi caramelizat
File de friptură de biban de mare cu păstârnac pur și usturoi caramelizat ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 2 și costă 9,25 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 89G de proteine, 39G de grăsime, și un total de 960 calorii. 91 de persoane au fost impresionate de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 35 de minute. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Dacă aveți unt, păstârnac, unt și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 97%, ceea ce este excelent. Rețete similare includ Păstârnac Caramelizat Pur Și Simplu, Biban De Mare Condimentat Cu Fenicul Caramelizat, și Polen de fenicul saut file de păstrăv pe păstârnac și piure de mere.
Instrucțiuni
Pentru chipsuri, curățați păstârnacul și feliați pe lungime, folosind o mandolină pentru a felia cât mai subțire posibil. Se prăjește în ulei fierbinte până când este crocant.
Se scurge pe prosoape de bucătărie pentru a absorbi orice exces de grăsime și se lasă deoparte într-un loc uscat. Poate fi făcut până la 1 zi înainte și păstrat într-un recipient etanș.
Pentru usturoiul caramelizat, curățați șalotele și usturoiul. Albiți șalotele în apă clocotită cu sare timp de 10 minute sau până se înmoaie.
Tăiați-le în jumătate dacă sunt mari și scurgeți-le bine.
Puneți usturoiul într-o cratiță mică cu apă sărată clocotită, aduceți la fierbere timp de 2 minute, apoi scurgeți și schimbați apa. Repetați de 4 ori și scurgeți bine.
Încălziți puțin ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu, adăugați șalotele și usturoiul și gătiți până se caramelizează, agitând tigaia pentru a nu se lipi. Poate fi făcut dimineața și reîncălzit.
Pentru cei puri, curățați păstârnacul și tăiați-i în bucăți mari. Gatiti in apa clocotita cu sare pana se inmoaie. Aduceți laptele la fiert și lăsați-l deoparte.
Scurgeți bine păstârnacul, apoi puneți-l într-un blender cu untul și o parte din laptele fiert și amestecați până se omogenizează complet: purul ar trebui să fie consistența cremei duble, așa că adăugați mai mult lapte dacă este necesar. Condimentați și păstrați-vă cald sau faceți înainte și reîncălziți.
Scalați și filetați peștele.
Îndepărtați orice oase de ac (sau cereți vânzătorului de pește să facă acest lucru, dar păstrați oasele pentru sos). Clătiți sub apă rece și uscați cu hârtie de bucătărie. Scorați pielea peștelui de mai multe ori cu un cuțit ascuțit pentru a preveni ondularea acestuia în timpul gătitului. Lăsați oasele (dar nu capetele) să se înmoaie în apă rece.
Pentru a face sosul, încălziți puțin ulei de măsline într-o tigaie și gătiți șalotele timp de aproximativ 5 minute până devin aurii și moi.
Adăugați ciupercile și continuați să gătiți timp de 10 minute, amestecând ocazional.
Scurgeți oasele de pește, adăugați în tigaie și gătiți timp de 5-6 minute.
Adăugați oțetul și lăsați-l să fiarbă timp de 3 minute, apoi adăugați bulionul, condimentați ușor și fierbeți timp de 30 de minute, degresând la intervale regulate. Se trece printr-o sită fină într-o tigaie curată, se aduce înapoi la fierbere și se amestecă untul pentru a îngroșa și glosi sosul.
Încălziți o tigaie antiaderentă până se fumează fierbinte, adăugați câteva picături de ulei, apoi adăugați peștele, cu pielea în jos. Condimentați cu sare și piper și apăsați peștele în jos cu un cuțit de paletă dacă începe să se îndoaie. Odată ce pielea este bine rumenită, întoarceți fileurile și gătiți cealaltă parte; întregul proces nu trebuie să dureze mai mult de 5-6 minute, în funcție de grosimea peștelui. Pentru a servi, puneți lingura pură pe farfurii încălzite, faceți o scobitură în centru și umpleți cu usturoiul caramelizat și șalotele.
Se toarnă sosul în jurul purului, se pune peștele deasupra și se adaugă câteva chipsuri de păstârnac pentru garnitură.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass în meniu? Încercați să împerecheați cu Pinot Grigio, Gruener Veltliner și Pinot Noir. Peștele este la fel de divers ca vinul, așa că este greu să culegi vinuri care se potrivesc cu fiecare pește. Un vin alb crocant, cum ar fi un pinot grigio sau gr Arkullner Veltliner, se va potrivi oricărui pește alb cu aromă delicată. Peștele cărnos, puternic aromat, cum ar fi somonul și tonul, se poate descurca chiar și cu un vin roșu deschis, cum ar fi un pinot noir. Ai putea încerca Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,4 din 5 stele și un preț de aproximativ 26 de dolari pe sticlă.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Un amestec de trei podgorii grozave, acest strugure viu creează un vin prietenos cu mâncarea, luminos și pur. Acidul tăiat cu cuțit, cu pere, sorbet de lămâie, condimente și iasomie îți face gura apă și mâinile să tremure.