Fettuccini Alfredo cu panglici de dovlecei
Fettuccini Alfredo cu panglici de dovlecei ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 24g de proteine, 15g de grăsime, și un total de 535 calorii. Această rețetă servește 4 și costă 1,35 USD pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. 248 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Dacă aveți parmezan, dovlecei, lapte și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a consuma sarea, puteți urma acest fel principal cu Rețetă De Cifre De Afaceri Cu Mere ca desert. Cu o lingură scor de 90%, acest fel de mâncare este spectaculos. Rețete similare includ Alfredo de pui cu panglici de dovlecei, Fettuccini Alfredo I, și Fettuccini Alfredo.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Feliați capetele de pe dovlecei și aruncați-le. Folosind o mandolină sau cu grijă cu un cuțit ascuțit feliați dovleceii pe lungime în felii foarte subțiri. Stivați feliile și tăiați-le cu un cuțit pe lungime în panglici groase de 1/4 inch.
Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu.
Adăugați 1 cățel de usturoi și gătiți timp de 30 de secunde.
Adăugați panglicile de dovlecei, acoperiți și gătiți până când dovlecelul este fraged, amestecând ocazional, aproximativ 6 minute.
Transferați dovleceii într-un castron.
Gatiti pastele al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Scoateți o jumătate de cană din apa pentru paste și lăsați-o deoparte.
Scurgeți pastele și readuceți-le în oala pentru paste.
Între timp, faceți sosul. Se amestecă făina în laptele cu conținut scăzut de grăsimi până se dizolvă complet.
Puneți lingura rămasă de ulei de măsline în tigaie și încălziți la foc mediu-mare.
Adăugați cățelul de usturoi rămas și gătiți timp de 30 de secunde.
Adăugați amestecul de făină-lapte și gătiți până când amestecul începe să fiarbă, amestecând continuu. Reduceți căldura la minim și gătiți, amestecând, încă 2 minute.
Adăugați laptele evaporat, sarea și brânza și gătiți, amestecând, până când brânza se topește, aproximativ 1 minut. Condimentează cu sare suplimentară după gust.
Adăugați sosul, dovlecelul și 3 linguri de pătrunjel în pastele din oală și aruncați pentru a combina.
Adăugați puțin din apa rezervată pentru paste, după cum este necesar, pentru a slăbi.
Pentru a servi, așezați 2 căni din amestecul de paste pe fiecare farfurie și garnisiți cu pătrunjelul rămas.
Sursă excelentă de: calciu, cupru, fibre, folat, fier, magneziu, mangan, molibden, niacină, fosfor, potasiu, proteine, riboflavină, seleniu, tiamină, vitamina B6, Vitamina C, Vitamina K
Sursă bună de: iod, acid pantotenic, vitamina A, vitamina B12, Vitamina D