Fenicul și gratin de măsline negre

Fenicul și gratinul de măsline negre necesită aproximativ 40 minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 21g de grăsime, și un total de 239 calorii. Pentru 83 cenți pe porție, veți obține o garnitură care servește 6. 8 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, lacto ovo vegetarian și primar dieta. Un amestec de bulbi plini de fenicul, o bucată de unt, cremă dublă de carton și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 21%, ceea ce este destul de rău. Rețete similare sunt Fenicul la grătar cu pansament de măsline negre, Salată Mixtă De Salată, Fenicul Și Portocale Cu Vinetă De Măsline Negre, și Salată de fenicul și măsline - - - Insalata di Finocchio Ed Olive.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 220C/gaz 7 / ventilator 200C. fierbeți o cratiță mare cu apă.
Între timp tăiați rădăcinile de pe fiecare bulb de fenicul, îndepărtați prima frunză, apoi continuați să tăiați mai multă rădăcină și să îndepărtați mai multe frunze, chiar până la miez.
Tăiați și aruncați (sau păstrați pentru un stoc) toate bucățile verzi și frunzele exterioare grosiere. Tăiați de-a lungul bobului frunzelor, tăiați-le în bucăți de dimensiuni de lalea-petală.
Aruncați feniculul în apa clocotită, acoperiți tigaia și aduceți-o înapoi la fierbere.
Scoateți capacul și fierbeți timp de 5 minute pentru a albi feniculul, apoi scurgeți bine.
Ungeți ușor un gratin mare (aproximativ 25 cm diametru) sau alt vas rezistent la cuptor.
Întindeți jumătate de fenicul pe fundul vasului și presărați uniform cu jumătate de măsline. Acoperiți cu restul de fenicul și măsline și condimentați bine.
Se toarnă peste smântână, apoi se presară deasupra un strat gros de brânză.
Coaceți gratinul pe raftul din mijloc al cuptorului timp de aproximativ 20 de minute sau până când crema clocotește, partea superioară ușor aurită și feniculul fraged. Se lasă să se răcească 5 minute înainte de servire.