Dulceata De Potpourri De Afine
Dulceata de potpourri de afine ar putea fi doar condimentul pe care il cautati. Această rețetă face 60 de porții cu 41 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime fiecare. Pentru 15 cenți pe porție, această rețetă acoperă 1% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 55 ar spune că a lovit locul. Un amestec de scorțișoară măcinată, nucșoară măcinată, afine și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 9%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Rețete similare includ Potpourri De Crăciun, Potpourri De Crăciun, și Mătușa Peggy Potpourri.
Instrucțiuni
Dezghețați afinele, dacă utilizați congelate. Spălați și uscați afinele, apoi puneți-le într-un castron. Puneți-le ușor cu un tocător de cartofi, apoi presărați-le cu 1/4 cană de zahăr. Acoperiți și lăsați să stea 30 de minute.
În timp ce afinele stau, așezați o farfurie mică în congelator, astfel încât să puteți testa gemul pentru o grosime adecvată mai târziu.
Adăugați afine, coajă de portocală, suc de lămâie, scorțișoară, ienibahar, nucșoară, cayenne și sare într-un robot de bucătărie și pulsați de câteva ori până când merisoarele sunt groase, dar nu sunt complet lichefiate.
Asigurați-vă că borcanele sunt sterilizate și gata de plecare și începeți o oală foarte mare cu apă pentru a fierbe pe aragaz pentru procesarea borcanelor umplute. Păstrați vasul cu apă acoperit bine.
Se toarnă fructele într-o oală mare, adâncă, cu fund greu.
Adăugați zahăr brun și unt, amestecând bine pentru a combina. Gatiti la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand fructul incepe sa baloneze si sa scuipe. Folosiți un skimmer pentru a îndepărta orice spumă care se formează. Gatiti aproximativ 20 de minute, amestecand frecvent pentru a impiedica fructele sa se lipeasca de fundul oalei.
Începeți să testați gemul pentru coacere.
Întindeți 1/2 linguriță de fructe fierte pe farfuria rece și puneți-o înapoi în congelator. Așteptați 30 de secunde, apoi treceți degetul prin fructe. Ar trebui să fie suficient de gros pentru a menține o cale atunci când treceți degetul prin ea. Dacă doriți gem mai gros, puneți farfuria înapoi în congelator și gătiți fructele încă 3 minute și testați din nou. Repetați până când se obține grosimea dorită, dar aveți grijă să gătiți prea mult sau veți modifica gustul gemului.
Scoateți oala de pe foc și folosiți o lingură pentru a îndepărta orice spumă de pe suprafața fructului. Puneți gemul în borcane sterilizate, lăsând 1/2 inch de spațiu pentru cap și procesați-le într-o baie de apă fierbinte timp de 10 minute. Borcanele nedeschise se vor păstra la temperatura camerei până la 6 luni. Gemul deschis trebuie refrigerat.