Dovlecei de nucă și Gratine de praz
Dovlecelul și Gratinele de praz ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 6 și costă 88 de cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 189 calorii, 8g de proteine, și 6g de grăsime pe porție. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână ouă, unt, parmezan și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 54%. Acest scor este bun. Încercați Sfeclă De Aur, Granny Smith, Dovlecei De Nucă Și Gratine De Cimbru Cu Spirit, Supă De Dovleac-Praz, și Supă De Praz De Dovleac pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 37
Așezați jumătățile de dovlecei, tăiate cu părțile în jos, pe o foaie de copt acoperită cu spray de gătit.
Coaceți la 375 timp de 45 de minute sau până se înmoaie. Se răcește 30 de minute. Scoateți pulpa și amestecați cu un tocător de cartofi sau o furculiță până se omogenizează.
Reduceți temperatura cuptorului la 32
Încălziți o tigaie mare antiaderentă la foc mediu; acoperiți tigaia cu spray de gătit. Topiți untul în tigaie.
Adăugați prazul; acoperiți și gătiți 20 de minute sau până se înmoaie, amestecând o dată. Reduceți căldura la mediu-scăzut; descoperiți și gătiți 10 minute sau până se rumenesc ușor, amestecând ocazional. Se răcește ușor.
Combinați zahărul și următoarele 5 ingrediente (prin gălbenușul de ou) într-un castron mare, amestecând cu un tel.
Adăugați dovlecei și praz; se amestecă până se combină bine. Împărțiți amestecul de dovlecei uniform între 6 (6 uncii) ramekins sau cupe de cremă acoperite cu spray de gătit.
Așezați ramekins într-o tigaie de copt de 13 x 9 inci; adăugați apă fierbinte în tigaie la o adâncime de 1 inch. Acoperiți tigaia cu folie; coaceți la 325 timp de 25 de minute. Descoperiți și gătiți încă 15 minute sau până când un cuțit introdus în centru iese curat.
Scoateți din cuptor și așezați ramekinele pe o foaie de copt.
Presărați 2 lingurițe de parmezan peste fiecare ramekin.
Se fierb gratinurile timp de 2 minute sau până când brânza se topește și începe să se rumenească.