Dovleac curry cu ceapa caramelizata
Dovleac cu curry cu ceapă caramelizată este un aperitiv care servește 6. Pentru 1,06 USD per porție, această rețetă acoperă 12% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 218 calorii, 4 g de proteine și 17 g de grăsimi. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto ovo vegetariană. Mergeți la magazin și luați arpagic, garam masala, dovleac de zahăr și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 55 de minute. Cu un scor de 53%, acest fel de mâncare este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Supă de dovleac cu curry cu ceapă caramelizată de arțar și ghimbir, Ciorbă de dovleac Jap cu ceapă curry și Pizza de dovleac cu cârnați și ceapă caramelizată.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Ungeți o oală mare și largă cu ulei de măsline și puneți la foc mediu.
Adăugați ceapa, condimentați cu sare, după gust, apoi acoperiți oala și lăsați ceapa să se ofilească și să devină foarte moale, aproximativ 7 până la 8 minute.
Scoateți capacul și gătiți până devin foarte rumeniți și caramelizat, NU vă grăbiți. Gătiți mic și încet, aproximativ 30 până la 40 de minute, amestecând ocazional.
Când ceapa este cu adevărat maronie și dulce, adăugați dovleacul, garam masala și ardeiul roșu zdrobit. Se condimentează cu sare, după gust, apoi se adaugă 1 cană de bulion. Acoperiți și gătiți la foc mediu până când dovleacul s-a înmuiat și a început să devină moale, aproximativ 20 de minute.
Scoateți capacul și dacă dovleacul este încă puțin tare adăugați 1/2 cană de bulion rămasă. Gatiti, amestecand des, pana scade umezeala si dovleacul devine consistenta piureului de cartofi. Gustați și asezonați cu sare, dacă este necesar.
Transferați dovleacul într-un castron de servire și ornați cu arpagic și semințe de dovleac.
Vin recomandat: Vin Spumant, Trandafir Spumant
Antipastii pot fi asortati cu vin spumant si spumant rosé. Dacă serviți o selecție de aperitive, nu puteți greși cu acestea. Ambele sunt foarte prietenoase cu mâncarea și completează o varietate de arome. Un vin pe care l-ați putea încerca este Famille Vincent Cremant de Bourgogne. Are 4 stele din 5 și o sticlă costă aproximativ 24 de dolari.
![Famile Vincent Cremant de Bourgogne]()
Famile Vincent Cremant de Bourgogne
Din strugurii Chardonnay, acest sclipitor aliează prospețimea, corpul și netezimea. Cremant Brut este uscat și oferă bule fine (1,5 Milioane/30 de minute – noi le-am numărat, dar nu trebuie să mă credeți pentru asta!), note de flori la nas, crocante și fructate la gust. Este un clasic excelent pentru toate ocaziile festive.