Curry de cartofi dulci și Tamarind cu busuioc și tei

Curry de cartofi dulci și Tamarind cu busuioc și tei
Reteta de cartofi dulci și Tamarind Curry cu busuioc și var ar putea satisface pofta ta Indian în jurul valorii de 1 oră. Această rețetă face 4 porții cu 580 calorii, 8g de proteine, și 36g de grăsime fiecare. Pentru $2.74 pe portie, această rețetă acoperă 28% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Serious Eats are 1 fani. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, întreg 30 și pescatarian dieta. Un amestec de căței de usturoi, concentrat de tamarind, lapte de cocos și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 60%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Lime Aburit Curry Cod & Chili Usturoi La Cuptor Cartofi Dulci Cartofi Prajiti, Pește-spadă glazurat de Tamarind cu sos de Lime, coriandru și Tamarind, și Chiftele thailandeze cu sos de curry de busuioc, var și nucă de cocos.

Instrucțiuni

1
Combinați jalapele peculos, ghimbirul, șalota, usturoiul și sarea într-un blender și piure până se omogenizează. Poate fi necesar să adăugați câteva linguri de apă pentru a-l ajuta să se amestece.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cum Ar Fi Smog, Gulard, Rapini Sau Verdeață De Sfeclă, Tulpini TăiateCum Ar Fi Smog, Gulard, Rapini Sau Verdeață De Sfeclă, Tulpini Tăiate
Rondele De Ardei Banane Tocate Sau Ardei Iute Tocati De Orice FelRondele De Ardei Banane Tocate Sau Ardei Iute Tocati De Orice Fel
Migdale întregi, Cu Coajă și PrăjiteMigdale întregi, Cu Coajă și Prăjite
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
Echipamente pe care le vei folosi
42 Lemn Dulce Snur Roșu42 Lemn Dulce Snur Roșu
2
Pentru curry: tăiați capetele din lemongrass și îndepărtați tulpinile exterioare dure. Tăiați mărunt tulpinile și dați deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Elixirul GElixirul G
Ceapă Albă, Tăiată CubulețeCeapă Albă, Tăiată Cubulețe
3
Se toarnă uleiul de canola într-o oală mare setată la foc mediu. Când este fierbinte, adăugați pasta de curry. Se amestecă constant cu o lingură de lemn și se gătește până când cea mai mare parte a lichidului s-a evaporat.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pastă De CurryPastă De Curry
1 Ceapă Spaniolă Medie, Tăiată Cubulețe Mici1 Ceapă Spaniolă Medie, Tăiată Cubulețe Mici
Echipamente pe care le vei folosi
Uncii De Brânză Cremă, Temperatura Camerei (aproximativUncii De Brânză Cremă, Temperatura Camerei (aproximativ
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
4
Se toarnă 1/4 cană din laptele de cocos și se amestecă bine. Reduceți focul la mediu-mic și gătiți până când grăsimea începe să se separe de laptele de cocos, aproximativ cinci minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Ceapă Roșie Medie Spre Mare, Tăiată Cubulețe1 Ceapă Roșie Medie Spre Mare, Tăiată Cubulețe
5
Adăugați cartofii dulci, sosul de pește, lemongrass, pasta de tamarind și restul de 1 1/2 căni de lapte de cocos. Se amestecă bine.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Cartofi Dulci Mici, Curatati Si Tocati2 Cartofi Dulci Mici, Curatati Si Tocati
Pastă De TamarindPastă De Tamarind
1 Ceapă Roșie Medie Spre Mare, Tăiată Cubulețe1 Ceapă Roșie Medie Spre Mare, Tăiată Cubulețe
Sos De PeșteSos De Pește
Elixirul GElixirul G
6
Adăugați suficientă apă pentru a acoperi abia cartofii dulci. Întoarceți căldura la mediu-mare și aduceți la foc mic, apoi reduceți focul pentru a menține un foc mic, cu oala descoperită. Gatiti timp de 15 minute, apoi adaugati escarola. Continuați să fierbeți până când cartofii dulci sunt fragede, încă aproximativ 10 minute. Condimentează curry după gust cu sare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Cartofi Dulci Mici, Curatati Si Tocati2 Cartofi Dulci Mici, Curatati Si Tocati
EscarolaEscarola
Ceapă Albă, Tăiată CubulețeCeapă Albă, Tăiată Cubulețe
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
7
Serviți curry-ul în boluri și garnisiți cu busuioc, ardei iute roșii feliate și pene de tei.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pană De VarPană De Var
Ardei Iute RoșuArdei Iute Roșu
1 Ceapa Rosie, Cubulete Mici1 Ceapa Rosie, Cubulete Mici
Ceapă Albă, Tăiată CubulețeCeapă Albă, Tăiată Cubulețe
Echipamente pe care le vei folosi
Bomboanele Lui Peachie-oBomboanele Lui Peachie-o

Vin recomandat: Gruener Veltliner, Riesling, Trandafir Spumant

Indianul poate fi asociat cu Gruener Veltliner, Riesling și Sparkling ross8. Cel mai bun vin pentru mâncarea indiană va depinde de felul de mâncare, desigur, dar aceste murături pot fi servite refrigerate și au o anumită dulceață pentru a completa condimentele și aromele complexe ale unei mari varietăți de feluri de mâncare tradiționale. Ai putea încerca Cadru Band of Stones Gruner Veltliner. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,1 din 5 stele și un preț de aproximativ 22 de dolari pe sticlă.
Cadru bandă de pietre Gruner Veltliner
Cadru bandă de pietre Gruner Veltliner
Aromatic, acest vin conduce cu o margine de citrice sărată, cu tonuri de pământ, care au indicii exotice de condimente din Africa de Nord. De acolo există o adâncime de iasomie și fructe tropicale frumoase conduse de citrice, care amintesc de stoarcerea unei pene de var peste fructul unei Papaya tăiate pe jumătate. Nu poți ascunde componenta de grapefruit copt atât de prezentă pe care o numim adesea Squirt...infamul sifon de grapefruit. Acesta este un vin super interesant. Are un echilibru armonios de maturitate, dar o tonă de vervă și energie pe palat. O bază de citrice sărate, ghimbir și piper alb se amestecă cu grapefruit, care toate duc la un finisaj savuros, plin de mineralitate. Acest vin atinge ambele părți ale spectrului gr Pecullner, luminos, proaspăt și vibrant, împreună cu textura și o plinătate care prezintă ceea ce face vinurile albe din Valea Edna unice.
DificultateExpert
Gata În1 h
Porții4
Scor De Sănătate22
Bucătăriiindianasiatic
Tipuri De Feluri De MâncareGarnitură
Revista