Curcanul clasic în 5
Curcanul clasic în 5 durează aproximativ 4 ore și 20 de minute de la început până la sfârșit. Pentru 2,17 USD per porție, obțineți un fel principal care servește 10. O porție conține 826 de calorii, 112 g de proteine și 38 g de grăsimi. Mergeți la magazin și luați unt, rozmarin, sare și piper și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Această rețetă de la Foodnetwork are 39 de fani. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă primară și fără gluten. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 92%, ceea ce este super. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă, le-a plăcut și Umplutura clasică de curcan (Use to Stuff a Turkey), Classic Turkey în 5 și Classic Roast Turkey.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 325 de grade F.
Scoateți măruntaiele de curcan din cavitate și clătiți bine curcanul. Se usucă și se pune pe un grătar într-o tavă de prăjire. Sarați cavitatea de curcan și stoarceți sucul lămâilor în interiorul cavității. Umpleți cavitatea cu jumătate de lămâie, rozmarin și 2 sferturi de ceapă.
Adăugați ceapa rămasă, toate mărunțișurile și părțile de curcan și 4 căni de apă pe fundul tigaii. Se condimentează pielea curcanului cu sare și piper, după gust, și se freacă cu unt.
Pune curcanul la cuptor și frige până când temperatura pieptului atinge 170 de grade F pe un termometru cu citire instantanee, 3 1/2 până la 4 ore. Ungeți curcanul cu suc de tigaie la fiecare 30 de minute. Acoperiți cu folie dacă se rumenesc prea repede.
Scoateți curcanul pe o masă de tăiat când este gata și lăsați-l să se odihnească timp de 20 până la 30 de minute înainte de a tăia. Aranjați curcanul cioplit pe un platou de servire și înghițiți-l!