Curcan prăjit cu ierburi cu sos de arțar
Curcanul prăjit cu ierburi cu sos de arțar ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 909 calorii, 128g de proteine, și 37g de grăsime. Pentru $2.84 pe portie, această rețetă acoperă 43% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 10. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați ceapă, usturoi, curcan și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma ceapa, puteți urma acest fel principal cu Bomboane De Porumb Cupcakes ca desert. Cu o lingură scor de 75%, acest fel de mâncare este bun. Rețete similare sunt Curcan prăjit cu ierburi cu sos, Curcan prăjit cu ierburi cu sos, și Piept de curcan prăjit cu ierburi cu sos de tigaie.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 35
Clătiți curcanul în interior și în exterior și uscați-l. Tăiați pielea gâtului. Umpleți curcanul cu usturoi, ceapă și salvie, cimbru și crenguțe de pătrunjel. Condimentează în interior și în exterior cu sare și piper.
Transferați curcanul într-o tigaie mare, ușor unsă și prăjiți-l timp de aproximativ 3 ore sau până când un termometru citit instantaneu introdus într-o coapsă înregistrează 17
Acoperiți curcanul cu folie dacă pielea începe să arate foarte maro.
Transferați curcanul pe o tăietură și lăsați să se odihnească 30 de minute.
Între timp, turnați sucurile de tigaie într-un vas rezistent la căldură și îndepărtați grăsimea. Puneți tigaia peste 2 arzătoare la foc mare până la sfârâit.
Adăugați 1 cană din stocul bogat de curcan și aduceți la fierbere, răzuind orice bucăți rumenite lipite de fundul și partea laterală a tigaiei; adăugați în tigaie sucuri din vas.
Într-o cratiță medie, topiți untul.
Adăugați făina și gătiți la foc moderat timp de 1 minut.
Adăugați sucurile de tigaie și restul de 2 căni de bulion de curcan în cratiță și gătiți, șoptind, până când sosul se îngroașă și nu rămâne gust făinos, aproximativ 5 minute. Se amestecă siropul de arțar și se condimentează cu sare și piper. Strecurați sosul într-o barcă cu sos. Sculptați curcanul și serviți cu sosul.