Curcan Extra-umed cu sos de tigaie
Curcanul Extra-umed cu sos de tigaie ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 129g de proteine, 47G de grăsime, și un total de 982 calorii. Această rețetă servește 6. Pentru $2.39 pe portie, această rețetă acoperă 40% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Dacă aveți unt, dacă este necesar, apă, ceapă și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a consuma făina, puteți urma acest fel principal cu Tarta de mere cu sos de Caramel ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 3 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 76%. Acest scor este solid. Încercați Curcan umed și fraged cu sos, Curcan prăjit umed cu sos de Port, și Piept de curcan umed cu sos de vin alb pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preincalziti cuptorul la 400 F cu rack în treimea inferioară.
Clătiți curcanul în interior și în exterior, apoi uscați-l.
Se amestecă împreună 2 lingurițe de sare și 1 linguriță de piper și se freacă peste tot curcanul în interior și în exterior. Puneți ceapa și cimbru în cavitate mare. Fixați pielea gâtului pe corp cu frigărui. Centrați șirul de bucătărie sub spatele sânului și aduceți capetele pentru a fixa aripile, apoi șirul încrucișat și legați capetele tobelor împreună. Puneți curcanul pe un suport metalic în prăjitor și periați cu 4 linguri de unt topit. Acoperiți tigaia (dacă folosiți o tigaie, acoperiți curcanul cu hârtie pergament, apoi folie) și prăjiți 1 oră.
Ungeți cu sucuri de tigaie și adăugați apă în tigaie. Continuați să prăjiți, acoperit, până când un termometru cu citire instantanee introdus în partea cărnoasă a fiecărei coapse (testați ambele; aproape de os, dar fără a atinge) înregistrează 170 F, 30 de minute până la 1 oră.
Ungeți cu lingura rămasă de unt topit și prăjiți, neacoperit, până când pielea se rumeneste, cu aproximativ 15 minute mai mult (timp total de prăjire: 1 3/4 până la 2 1/4 ore). Înclinați cu atenție Turcia, astfel încât sucurile din interiorul cavității mari să intre în tigaie.
Transferați curcanul într-un platou și lăsați-l să stea, acoperit ușor cu folie, 30 de minute (temperatura cărnii coapsei va crește la 175 până la 180 F).
Strecurați sucurile de tigaie printr - o sită cu ochiuri fine în măsură de 2 litri și îndepărtați grăsimea (sau folosiți un separator de grăsime), rezervând grăsimea.
Turnați sucurile de tigaie într-un castron și adăugați stoc.
Bateți împreună făina și 1/3 cană de grăsime rezervată (dacă este mai puțin, adăugați unt topit) într-o cratiță medie grea, apoi gătiți la foc mediu, amestecând constant, 2 minute (amestecul va fi gros).
Adăugați sucuri de tigaie și stoc într-un flux rapid, șoptind constant pentru a preveni cocoloașele, apoi aduceți la fierbere, șoptind. Se amestecă orice suc de curcan din platou. Se toacă și se adaugă măruntaie (dacă se folosește). Se fierbe sosul, amestecând ocazional, 3 minute. Se condimentează cu sare și piper.