Curcan de Crăciun cu clementină și unt de dafin

Curcan de Crăciun cu clementină și unt de dafin
Curcanul de Crăciun cu clementină și unt de dafin durează aproximativ 4 ore și 15 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă face 8 porții cu 778 calorii, 97G de proteine, și 37g de grăsime fiecare. Pentru $2.39 pe portie, această rețetă acoperă 36% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 24 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați thyme leaf, fl oz sherry, făină și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Crăciun va fi și mai special cu această rețetă. Funcționează bine ca un fel principal accesibil. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 79%. Acest scor este destul de bun. Curmale, Migdale Și Clementine Crăciun Stollen, Cina de Crăciun: carne de porc prăjită cu zahăr de arțar și ghimbir cu sos de afine Clementine de rodie, și Clementină-curcan sărat cu sos de ochi roșii sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Instrucțiuni

1
Cu până la două zile înainte, sareți curcanul. Dacă aveți o mașină de tocat condimente sau un minichopper, introduceți toate ingredientele pentru amestecul de sare și măcinați pentru a face o sare umedă. Dacă folosiți un pistil și mortar, măcinați ierburile și piperul împreună, apoi adăugați sarea și coaja de portocală și măcinați din nou bine. Pune deoparte. Clătiți cu grijă curcanul și uscați-l cu hârtie de bucătărie. Așezați curcanul în forma sa de prăjire și folosiți amestecul de sare pentru a condimenta curcanul cu generozitate peste tot.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pâine Albă, Feliată Subțire (aproximativ 18 Felii)Pâine Albă, Feliată Subțire (aproximativ 18 Felii)
Napi, Curățați și Feliați Cu Grosimea De 1/8 InchNapi, Curățați și Feliați Cu Grosimea De 1/8 Inch
4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt
Așchii De Lemn înmuiate (mequite, Hickory Sau Arin), OpționalAșchii De Lemn înmuiate (mequite, Hickory Sau Arin), Opțional
Plus 2 Linguri De Apă Cu GheațăPlus 2 Linguri De Apă Cu Gheață
Echipamente pe care le vei folosi
Mortar și PistilMortar și Pistil
2
Puneți pieptul de curcan cu fața în sus în cutie, acoperiți cu folie alimentară și lăsați la frigider până la 2 zile. (Acest lucru se poate face cu o zi înainte, dar cu cât îl lăsați mai mult, cu atât aroma frecării de sare va pătrunde mai mult pasărea.)
Ingrediente de care veți avea nevoie
Jumătate De Piept De Curcan Pe PieleJumătate De Piept De Curcan Pe Piele
Plus 2 Linguri De Apă Cu GheațăPlus 2 Linguri De Apă Cu Gheață
2 3/4 Uncii (75 Grame) Sultane Aurii2 3/4 Uncii (75 Grame) Sultane Aurii
3
Pentru a face untul clementine & bay, amestecați toate ingredientele împreună într-un castron cu niște condimente și puneți-le deoparte. Poate fi făcut cu 2 zile înainte sau înghețat până la o lună.
Ingrediente de care veți avea nevoie
ClementinăClementină
Ceapă Galbenă, Curățată, Dată Pe RăzătoareCeapă Galbenă, Curățată, Dată Pe Răzătoare
3 Napi Mici, Curățați De Coajă și Feliați Cu Grosimea De 1/8 Inch3 Napi Mici, Curățați De Coajă și Feliați Cu Grosimea De 1/8 Inch
Echipamente pe care le vei folosi
Cireșe Confiate SuplimentareCireșe Confiate Suplimentare
4
Scoateți curcanul din frigider cu 1 oră înainte de a dori să-l gătiți și clătiți foarte bine toată sarea. Se usucă, se clătește cositorul de prăjit, apoi se așează curcanul înapoi în cositor și se lasă la temperatura camerei aproximativ 1 oră, neacoperit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt
Plus 2 Linguri De Apă Cu GheațăPlus 2 Linguri De Apă Cu Gheață
5
Încălziți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Echipamente pe care le vei folosi
6 Linguri De Tapenadă De Măsline Preparată6 Linguri De Tapenadă De Măsline Preparată
6
Calculați un timp de gătit de 40 de minute pe kg pentru primii 4 kg de curcan, apoi 45 de minute pentru fiecare kg după aceea. Frecați curcanul peste tot cu cea mai mare parte a untului, nu este nevoie să condimentați. Dacă nu ați folosit gâtul pentru sosul de machiaj (vezi 'merge bine cu'), atunci adăugați gâtul în cositor cu ceapa. Acoperiți cositorul liber cu folie și prăjiți pentru timpul de gătit calculat. Pentru ultimele 30 de minute, scoateți folia, ungeți curcanul, împrăștiați cu cimbru rezervat și coaja de portocală și creșteți temperatura cuptorului la 200C / 180C ventilator / gaz
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pâine Albă, Feliată Subțire (aproximativ 18 Felii)Pâine Albă, Feliată Subțire (aproximativ 18 Felii)
3 Napi Mici, Curățați De Coajă și Feliați Cu Grosimea De 1/8 Inch3 Napi Mici, Curățați De Coajă și Feliați Cu Grosimea De 1/8 Inch
4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt
6 Catei Mari De Usturoi, Feliati Subtiri6 Catei Mari De Usturoi, Feliati Subtiri
Tortilla Proaspete Din Făină, Pentru ServireTortilla Proaspete Din Făină, Pentru Servire
1/2 Varză Creață Feliată Mărunt1/2 Varză Creață Feliată Mărunt
2 3/4 Uncii (75 Grame) Sultane Aurii2 3/4 Uncii (75 Grame) Sultane Aurii
Echipamente pe care le vei folosi
2 Căni De Pesmet Honey Maid® Graham Crackers2 Căni De Pesmet Honey Maid® Graham Crackers
6 Linguri De Tapenadă De Măsline Preparată6 Linguri De Tapenadă De Măsline Preparată
7
(Acum este momentul să introduceți umpluturile și să prăjiți cartofii, dacă le faceți.) Când curcanul este frumos maro și gătit, scoateți din cuptor și lăsați să se odihnească pe un platou cald acoperit lejer cu folie și un prosop de ceai.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi PrăjițiCartofi Prăjiți
4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt
1 Conservă (300 G) De Nectar De Piersici1 Conservă (300 G) De Nectar De Piersici
CeaiCeai
Echipamente pe care le vei folosi
Sopressata Dulce Uscata, Feliata, Pentru ServireSopressata Dulce Uscata, Feliata, Pentru Servire
2 Căni De Pesmet Honey Maid® Graham Crackers2 Căni De Pesmet Honey Maid® Graham Crackers
6 Linguri De Tapenadă De Măsline Preparată6 Linguri De Tapenadă De Măsline Preparată
8
Dacă ați făcut sosul nostru Make-ahead (vezi 'merge bine cu'), puteți adăuga sucurile de prăjire la asta. Pentru a vă face sosul proaspăt, turnați cea mai mare parte a grăsimii, dar lăsați sucurile în staniu și puneți-l la foc mic. Se amestecă făina într-o pastă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Bomboane SalvatoareBomboane Salvatoare
6 Catei Mari De Usturoi, Feliati Subtiri6 Catei Mari De Usturoi, Feliati Subtiri
9
Se toarnă sherry și sfârâie timp de 1 min, apoi se adaugă treptat 850 ml apă și se fierbe până când aveți un sos gros, asigurați-vă că răzuiți părțile laterale ale cositorului pentru a elibera orice bucăți. Cerneți sosul într-o cratiță și reîncălziți pentru a servi sosul probabil că nu va avea nevoie de condimente suplimentare, deoarece sucurile de curcan vor fi suficient de sărate.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă Galbenă, Curățată, Dată Pe RăzătoareCeapă Galbenă, Curățată, Dată Pe Răzătoare
Coaja De Pepene Verde Murat, 1 BorcanCoaja De Pepene Verde Murat, 1 Borcan
4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt
6 Catei Mari De Usturoi, Feliati Subtiri6 Catei Mari De Usturoi, Feliati Subtiri
Păstârnac, Curățat De Coajă și Tăiat în Bucăți De 1,2 CmPăstârnac, Curățat De Coajă și Tăiat în Bucăți De 1,2 Cm
Echipamente pe care le vei folosi
450 G Cartofi Roșii Mici, Tăiați în Bucăți De 2,5 Cm450 G Cartofi Roșii Mici, Tăiați în Bucăți De 2,5 Cm
Cu Os, Pe Piele, Pulpe și Pulpe De PuiCu Os, Pe Piele, Pulpe și Pulpe De Pui
DificultateExpert
Gata În4 hrs, 15 m.
Porții8
Scor De Sănătate26
Tipuri De Feluri De MâncareMasa de pranzFelul principalMasa de seara
OcaziiCrăciun
Revista