Curcanul de Crăciun cu clementină și unt de dafin durează aproximativ 4 ore și 15 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă face 8 porții cu 778 calorii, 97G de proteine, și 37g de grăsime fiecare. Pentru $2.39 pe portie, această rețetă acoperă 36% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 24 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați thyme leaf, fl oz sherry, făină și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Crăciun va fi și mai special cu această rețetă. Funcționează bine ca un fel principal accesibil. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 79%. Acest scor este destul de bun. Curmale, Migdale Și Clementine Crăciun Stollen, Cina de Crăciun: carne de porc prăjită cu zahăr de arțar și ghimbir cu sos de afine Clementine de rodie, și Clementină-curcan sărat cu sos de ochi roșii sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
1
Cu până la două zile înainte, sareți curcanul. Dacă aveți o mașină de tocat condimente sau un minichopper, introduceți toate ingredientele pentru amestecul de sare și măcinați pentru a face o sare umedă. Dacă folosiți un pistil și mortar, măcinați ierburile și piperul împreună, apoi adăugați sarea și coaja de portocală și măcinați din nou bine. Pune deoparte. Clătiți cu grijă curcanul și uscați-l cu hârtie de bucătărie. Așezați curcanul în forma sa de prăjire și folosiți amestecul de sare pentru a condimenta curcanul cu generozitate peste tot.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coaja De Portocala
1 Tub Aluat De Pizza Preparat Din Magazin
4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt
Așchii De Lemn înmuiate (mequite, Hickory Sau Arin), Opțional
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
Echipamente pe care le vei folosi
Mortar și Pistil
2
Puneți pieptul de curcan cu fața în sus în cutie, acoperiți cu folie alimentară și lăsați la frigider până la 2 zile. (Acest lucru se poate face cu o zi înainte, dar cu cât îl lăsați mai mult, cu atât aroma frecării de sare va pătrunde mai mult pasărea.)
Ingrediente de care veți avea nevoie
Jumătate De Piept De Curcan Pe Piele
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
2 3/4 Uncii (75 Grame) Sultane Aurii
3
Pentru a face untul clementine & bay, amestecați toate ingredientele împreună într-un castron cu niște condimente și puneți-le deoparte. Poate fi făcut cu 2 zile înainte sau înghețat până la o lună.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Clementină
4 Dovlecei Mici, Tăiați în Bucăți De 1/4 Inch
1 Lămâie, Cu Coajă și 4 Răsuciri De Coajă De Lămâie
Echipamente pe care le vei folosi
Bomboanele Lui Peachie-o
4
Scoateți curcanul din frigider cu 1 oră înainte de a dori să-l gătiți și clătiți foarte bine toată sarea. Se usucă, se clătește cositorul de prăjit, apoi se așează curcanul înapoi în cositor și se lasă la temperatura camerei aproximativ 1 oră, neacoperit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
5
Încălziți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Echipamente pe care le vei folosi
Ceapă Tocată (2 Cepe)
6
Calculați un timp de gătit de 40 de minute pe kg pentru primii 4 kg de curcan, apoi 45 de minute pentru fiecare kg după aceea. Frecați curcanul peste tot cu cea mai mare parte a untului, nu este nevoie să condimentați. Dacă nu ați folosit gâtul pentru sosul de machiaj (vezi 'merge bine cu'), atunci adăugați gâtul în cositor cu ceapa. Acoperiți cositorul liber cu folie și prăjiți pentru timpul de gătit calculat. Pentru ultimele 30 de minute, scoateți folia, ungeți curcanul, împrăștiați cu cimbru rezervat și coaja de portocală și creșteți temperatura cuptorului la 200C / 180C ventilator / gaz
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coaja De Portocala
1 Lămâie, Cu Coajă și 4 Răsuciri De Coajă De Lămâie
4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt
6 Catei Mari De Usturoi, Feliati Subtiri
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore
2 Cesti Catei De Usturoi
2 3/4 Uncii (75 Grame) Sultane Aurii
Echipamente pe care le vei folosi
Fâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, Opțional
Ceapă Tocată (2 Cepe)
7
(Acum este momentul să introduceți umpluturile și să prăjiți cartofii, dacă le faceți.) Când curcanul este frumos maro și gătit, scoateți din cuptor și lăsați să se odihnească pe un platou cald acoperit lejer cu folie și un prosop de ceai.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi Prăjiți
4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt
Amestec De Condimente Pentru Friptură, Marca Preferată Montreal Steak Seasoning De La McCormick
Ceai
Echipamente pe care le vei folosi
Sopressata Dulce Uscata, Feliata, Pentru Servire
Fâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, Opțional
Ceapă Tocată (2 Cepe)
8
Dacă ați făcut sosul nostru Make-ahead (vezi 'merge bine cu'), puteți adăuga sucurile de prăjire la asta. Pentru a vă face sosul proaspăt, turnați cea mai mare parte a grăsimii, dar lăsați sucurile în staniu și puneți-l la foc mic. Se amestecă făina într-o pastă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare $ Piper Negru Proaspăt Măcinat
6 Catei Mari De Usturoi, Feliati Subtiri
9
Se toarnă sherry și sfârâie timp de 1 min, apoi se adaugă treptat 850 ml apă și se fierbe până când aveți un sos gros, asigurați-vă că răzuiți părțile laterale ale cositorului pentru a elibera orice bucăți. Cerneți sosul într-o cratiță și reîncălziți pentru a servi sosul probabil că nu va avea nevoie de condimente suplimentare, deoarece sucurile de curcan vor fi suficient de sărate.
Ingrediente de care veți avea nevoie
4 Dovlecei Mici, Tăiați în Bucăți De 1/4 Inch
Coaja De Pepene Verde Murat, 1 Borcan
4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt