Curcan-chiftele de curmale cu linte și sos de iaurt

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați chiftele de curcan cu linte și sos de iaurt. Această rețetă servește 4. Pentru $3.38 pe portie, această rețetă acoperă 42% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 732 calorii, 53G de proteine, și 22g de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați firimituri de pâine, ouă, suc de lămâie și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a folosi bățul de scorțișoară, puteți urma acest fel principal cu Înghețată de scorțișoară cu chipsuri de scorțișoară ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 78%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Chiftele falafel de curcan cu sos de iaurt cu lămâie, Chiftele de dovlecei de curcan cu sos de iaurt cu lămâie, și Chiftele mediteraneene de curcan cu sos de iaurt cu ierburi.
Instrucțiuni
Într-un castron mare, combinați curcanul măcinat cu firimiturile de pâine, curmale, ouă, semințe de susan, ulei de susan, 2 lingurițe de sare și 1/2 linguriță de piper. Acoperiți și dați la frigider timp de 1 oră.
Preîncălziți cuptorul la 40
Între timp, într-o cratiță medie, acoperiți lintea, usturoiul, cimbru și bățul de scorțișoară cu 2 centimetri de apă; se aduce la fierbere. Se fierbe la foc moderat până când lintea este fragedă, aproximativ 25 de minute.
Scurgeți lintea și transferați-o într-un castron; alegeți și aruncați condimentele. Se amestecă uleiul de măsline și oțetul în linte și se condimentează cu sare și piper.
Formați amestecul de curcan în chiftele de 1 inch.
Întindeți chiftelele pe o foaie de copt cu margini mari ușor unsă.
Coaceți timp de 20 de minute, sau până se rumenesc pe fund și se fierbe.
Între timp, amestecați iaurtul cu sucul de lămâie, menta și coaja de lămâie și condimentați cu sare și piper.
Serviți chiftelele cu linte și iaurt.