Cum se face sosul Bordelaise
Cum se face sosul Bordelaise ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, primară și vegetariană are 94 calorii, 3G de proteine, și 1g de grăsime per portie. Această rețetă servește 4 și costă 1,32 USD pe porție. Această rețetă de la Toateretete are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Un amestec de șobolani, vin, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Cu o lingură scor de 13%, acest fel de mâncare este destul de rău. Încercați Sos Bordelaise, Fripturi cu sos Bordelaise, și Friptură De Coaste În Picioare Cu Sos Bordelaise pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți untul și șalotele într-o cratiță cu un vârf de sare; gătiți și amestecați șalotele la foc mediu-mic până se caramelizează și se rumenesc, aproximativ 20 de minute. Se amestecă ocazional.
Adăugați vin roșu și aduceți la foc mic.
Reduceți căldura la minim; gătiți până când vinul este aproape evaporat și sucurile de tigaie sunt groase și ușor siropoase. Urmăriți cu atenție, amestecul arde ușor.
Adăugați stocul de vițel, reveniți la foc mic și gătiți până se reduce la jumătate și sosul este ușor îngroșat, aproximativ 10 minute.
Turnați sosul printr-o strecurătoare cu plasă fină așezată peste un recipient. Atingeți filtrul cu o lingură în timp ce strecurați și stoarceți ultimele picături de sos rămase din reziduu. Condimentează sosul după gust cu sare și piper negru.