Cum se face Harissa
Cum sa faci Harissan este un fără gluten, întreg 30 și vegan rețetă cu 6 porții. Acest fel de mâncare are 97 calorii, 1g de proteine, și 7g de grăsime per portie. Pentru 81 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 10% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de chimen măcinat, ulei vegetal, sare kosher și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. 11 persoane au fost impresionate de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este adus la tine de Toțiretete. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 68%. Acest scor este bun. Încercați Cum se face pasta Harissa, Copiii pot face: tarte cu ouă și Harissa coapte, și Asigurați-înainte cuscus Harissa cu pere, Kale și lămâie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți broilerul cuptorului și setați suportul cuptorului la aproximativ 6 inci de la sursa de căldură. Tapetați o foaie de copt cu folie de aluminiu.
Așezați ardeii grași roșii cu părțile tăiate în jos pe foaia de copt pregătită. Gătiti sub broilerul preîncălzit până când pielea ardeilor s-a înnegrit și s-a blisterat, 5 până la 8 minute.
Așezați ardeii înnegriți într-un bol și sigilați bine cu folie de plastic. Lăsați ardeii să se aburească în timp ce se răcesc, aproximativ 20 de minute.
Scoateți și aruncați piei.
Aduceți la fiert o oală mare cu apă ușor sărată.
Adăugați ardei Fresno și habanero și gătiți descoperit la foc mediu până când legumele încep să se înmoaie, aproximativ 3 minute; se scurge și se lasă deoparte să se răcească.
Scoateți semințele și membranele de la chiles (purtați mănuși); deoparte.
Agitați coriandrul și semințele de caras într-o tigaie la foc mediu până când începeți să mirosiți condimentul, aproximativ 2 minute. Folosiți un mortar și un pistil pentru a zdrobi semințele prăjite; adăugați chimen, mentă și sare și zdrobiți până la măcinat fin.
Transferați condimentele într-un blender și adăugați ardei grași prăjiți, ardei iute, usturoi, suc de lămâie și ulei vegetal; piure până la neted.
Stropiți în ulei de măsline extravirgin la sfârșit, amestecând doar câteva secunde.