Reteta creveți Biryani este gata în aproximativ 45 de minute și este cu siguranță un spectaculos fără gluten și pescatarian opțiune pentru iubitorii de mâncare indiană. Această rețetă servește 6. Pentru $3.62 pe portie, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 494 calorii, 33g de proteine, și 12g de grăsime. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți raita, păstăi de cardamom, pudră de chili și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Pentru a consuma caju crud, puteți urma acest fel principal cu Tartă cu cremă de banane, nucă de cocos și caju ca desert. Funcționează bine ca un fel principal destul de scump. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 60%. Acest scor este solid. Încercați qabooli biryani sau qubooli biryani / chana dal biryani, Gatiti cartea: creveți Biryani, și Creveții lui Madhur Jaffrey Biryani pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Se toarnă 1 lingură de ulei într-o tigaie de 10 până la 12 inci la foc mediu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
2
Adăugați caju, cardamom, frunze de dafin, băț de scorțișoară și semințe de chimen; se amestecă până se parfumează, aproximativ 2 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Baton De Scorțișoară
Semințe De Chimen
Frunze De Dafin
1 Lingură Miere, Plus Suplimentar Pentru Stropire
Caju
3
Se toarnă într-un castron.
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
4
În tigaie, încălziți uleiul de lingură rămas la foc mediu-mare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
5
Adăugați ceapa și usturoiul; se amestecă până se limpezește, 5 până la 8 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Usturoi
Ceapă
6
Se amestecă creveți, pudră de chili, turmeric, piper, 1/2 linguriță sare și amestec de nuci-condimente. Gatiti, amestecand frecvent, doar pana cand crevetii incep sa devina roz, 2 pana la 3 minute. Reduceți căldura la mediu; amestecați iaurtul. Gatiti, amestecand des, pana cand majoritatea lichidului s-a evaporat, aproximativ 15 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Praf De Chili
Turmeric
Piper
Creveți
Iaurt
Sare
7
Îndepărtați frunzele de dafin și bățul de scorțișoară.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Baton De Scorțișoară
Frunze De Dafin
8
Între timp, într-o tigaie de 5 până la 6 litri la foc mare, aduceți 2 1/2 litri de apă la fierbere.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
9
Adăugați orez; se fierbe descoperit până aproape fraged, 7 până la 8 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orez
10
Se scurge și se toarnă într-un castron. Se amestecă sucul de lămâie și sarea după gust.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc De Lămâie
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
11
Într-un vas de copt cu unt de 3 1/2 litru, întindeți aproximativ 1/3 din nivelul amestecului de orez. Se acoperă cu 1/2 amestec de creveți, nivel de răspândire. Repetați straturile, terminând cu orez.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Creveți
Kilograme De Mure (aproximativ
Orez
Echipamente pe care le vei folosi
Tava De Copt
12
Presărați uniform cu fire de șofran. Acoperiți bine cu folie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
șofran
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De Aluminiu
13
Coaceți biryani într-un cuptor de 350 până când centrul este fierbinte și orezul este fraged pentru a mușca, 20 până la 25 de minute.
Creveții funcționează foarte bine cu Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Mark West Pinot Grigio cu un rating de 4, 5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 13 dolari pe sticlă.