Coq Au Vin
Coq au Vin este o fără gluten, fără lactate și primal felul principal. Pentru $3.93 pe portie, această rețetă acoperă 21% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 25g de proteine, 21g de grăsime, și un total de 452 calorii. Această rețetă servește 4. Această rețetă este plăcută de 128 de gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați frunze de dafin, ciuperci nasture, pătrunjel și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 71%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Coq au Riesling paste.
Instrucțiuni
Într-o tigaie mare de bucătar sau cuptor olandez, prăjiți lardonii la foc mediu până când cea mai mare parte a grăsimii s-a epuizat (dar nu până când nu este crocantă).
Transferați lardonii într-un castron cu o lingură cu fante.Sare și piper Generos coapsele de pui și puneți-le în tigaia fierbinte, cu pielea în jos. Lăsați netulburat timp de 6-7 minute sau până când pielea devine maro aurie, apoi răsturnați puiul, lăsându-l să se rumenească ușor pe a doua parte.
Transferați puiul în castron cu lardonii.Tu nu ar trebui să aibă un strat gros frumos de maro "fond". Aceasta este ceea ce oferă vasului o mare parte din adâncimea sa.
Scoateți 2 linguri de grăsime din tigaie și puneți-o deoparte într-un castron mic.
Adăugați ceapa tocată, țelina și usturoiul și saut-ul până se înmoaie, casând fondul de pe fundul tigaiei, astfel încât să nu se ardă. Loviți tigaia cu un strop generos de coniac pentru a deglaza tigaia. Lăsați cea mai mare parte a lichidului să se evapore, apoi adăugați vinul roșu, bulionul de pui, frunza de dafin, cimbru și pasta de roșii. Întoarceți lardonii și puiul în tigaie și întoarceți-le de mai multe ori pentru a vă asigura că fiecare bucată este bine acoperită și scufundată în lichid. Acoperiți cu capacul ușor îndoit (astfel încât aburul să poată scăpa) și fierbeți la foc mediu mic până când puiul este fraged 35-45 de minute.
Adăugați făina în grăsimea pe care ați rezervat-o și amestecați până nu există bulgări. Când puiul este fraged, transferați pe o farfurie și cort cu folie.
Adăugați ciupercile și ceapa cipollini în tigaie și ridicați focul la mediu, fierbând neacoperit timp de aproximativ 15 minute sau până când ceapa este gătită și sosul s-a redus puțin.
Adăugați câteva linguri de sos în amestecul de grăsime/făină și amestecați pentru a face o suspensie.
Adăugați suspensia în sosul din tigaie câte o lingură, amestecând bine după fiecare adăugare pentru a vă asigura că nu există bulgări. Nu-mi place sosul meu prea gros, așa că m-am oprit la aproximativ 2/3 din drum, dar dacă îți place un sos foarte gros, poți adăuga tot roux-ul. Sare și piper după gust, apoi readuceți puiul în oală pentru a reîncălzi și a acoperi cu sosul.
Garnisiți cu pătrunjelul, apoi serviți coq au vin peste piure de cartofi, tăiței de ou sau ca tocană cu o baghetă crustă. De asemenea, îmi place să stropesc deasupra puțină sare de finisare precum Fleur de sel.