Chifle lipicioase de ciocolată
Chiflele lipicioase de ciocolată este o pâine care servește 18. O porție conține 314 calorii , 5 g de proteine și 10 g de grăsime . Pentru 50 de cenți per porție , această rețetă acoperă 8% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Taste of Home necesită drojdie activă, scorțișoară măcinată, făină și unt. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană . 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute . Cu un scor de 21% , acest fel de mâncare nu este atât de remarcabil. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Chiflele lipicioase cu ciocolată și nuci pecan , Chiflele lipicioase cu caramel și ciocolata și Chiflele lipicioase cu ciocolată pentru mașină de pâine .
Instrucțiuni
Într-un castron mare, dizolvați drojdia în apă caldă.
Adaugati laptele, untul, zaharul, sarea, oul si 1-1/2 cani de faina. Bateți la viteză medie timp de 2-3 minute sau până la omogenizare. Se amestecă suficientă făină rămasă pentru a forma un aluat moale.
Se intoarce pe o suprafata infainata; framanta pana se omogenizeaza si elastic, aproximativ 6-8 minute.
Se pune într-un bol uns cu unsoare, întorcându-se o dată pentru a unge blatul. Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald până se dublează, aproximativ 1 oră.
Între timp, combinați zahărul brun, untul, siropul de porumb și cacao într-o cratiță. Se aduce la fierbere; gătiți și amestecați timp de 1 minut.
Se toarnă în două unse de 9 inci. tavi rotunde sau patrate; se presară cu nuci pecan. Pus deoparte.
Loviți aluatul în jos. Se intoarce pe o suprafata usor infainata; împărțiți în jumătate.
Rulați fiecare porție într-un format de 12 inchi. x 10 inchi. dreptunghi; ungeti cu unt topit.
Combinați zahărul, cacao și scorțișoară; se presară peste dreptunghiuri până la 1/2 inch de margini.
Roll up, stil jelly-roll, începând cu o latură scurtă; strângeți cusătura pentru a sigila.
Tăiați fiecare rulou în nouă felii; se aseaza, cu partea taiata in jos, peste sirop si nuci pecan. Acoperiți și lăsați să crească până se dublează, aproximativ 40 de minute.
Coaceți la 375° timp de 20-25 de minute sau până se rumenesc bine. Se răcește timp de 1 minut înainte de a se răsturna pe platourile de servire.