Ceapă Cipolline dulce-acrișoară
Această rețetă fără gluten și vegană servește 8 și costă 90 de cenți pe porție. O porție conține 206 calorii, 1g de proteine, și 4G de grăsime. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți oțet de vin roșu, vin, ceapă și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 26 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 16%. Acest scor este destul de rău. Încercați Ceapă dulce-acrișoară (cipolline în Agrodolce), Ceapă Cipolline Umplută, și Ceapa Cipolline balsamic-fiert cu rodie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Blanch ceapa într-o oală mare de apă clocotită 1 minut, apoi se scurge într-o strecurătoare și se transferă într-un castron cu apă rece pentru a opri gătitul.
Scurgeți și curățați ceapa.
Aduceți zahărul și apa la fiert într-o cratiță grea de 3 litri la foc moderat, amestecând până când zahărul este dizolvat. Se fierbe, fără agitare, spălând orice cristale de zahăr pe partea laterală a tigaiei cu o perie de patiserie înmuiată în apă rece, până când siropul devine auriu pal. Continuați să gătiți caramel, rotiți ușor tigaia, până la aur adânc.
Scoateți imediat de pe foc, apoi adăugați cu grijă vin (caramelul se va aburi puternic și se va întări). Întoarceți tigaia la căldură și fierbeți, amestecând, până când caramelul este dizolvat.
Adăugați ceapă, oțet de vin roșu, ulei, sare, boabe de piper și frunze de dafin și fierbeți, neacoperite, amestecând ocazional, până când ceapa este fragedă, aproximativ 1 oră.
Transferați ceapa într-un castron folosind o lingură cu fante, apoi fierbeți lichidul până se reduce la aproximativ 1 cană, 10 până la 15 minute. Se amestecă oțetul balsamic, apoi se toarnă lichid peste ceapă și se răcește la temperatura camerei. Se răcește, acoperit, 1 până la 3 zile (pentru ca aromele să se dezvolte).
Se servește răcit sau la temperatura camerei.
Ceapa se păstrează, acoperită și răcită, 3 săptămâni.