Cartofi Dulci Prăjiți Și Smochine Proaspete
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnitură, așa că încercați cartofii dulci prăjiți și smochinele proaspete. Această rețetă face 4 porții cu 390 calorii, 5g de proteine, și 19g de grăsime fiecare. Pentru $2.14 pe portie, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați ceapă verde, cartofi dulci, brânză din lapte de capră și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. 2 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 81%. Acest scor este grozav. Rețete similare includ Ricotta Cu Smochine Proaspete Și Migdale Dulci, Smochine proaspete caramelizate cu smântână dulce, și Pui prăjit cu smochine proaspete și ceapă.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 475 buc. f / 240 buc. C.
Spălați cartofii dulci, înjumătățiți-i pe lungime, apoi tăiați din nou fiecare jumătate în mod similar în 3 pene lungi.
Se amestecă cu 3 linguri de ulei de măsline, 2 lingurițe de sare și puțin piper negru.
Întindeți pene, cu pielea în jos, pe o foaie de copt și gătiți timp de aproximativ 25 de minute, până când sunt moi, dar nu moale.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească.
Pentru a face reducerea balsamică, așezați oțetul balsamic și zahărul într-o cratiță mică. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe timp de 2 până la 4 minute, până se îngroașă. Asigurați-vă că scoateți tigaia de pe foc atunci când oțetul este încă mai rulat decât mierea; va continua să se îngroașe pe măsură ce se răcește. Se amestecă o picătură de apă înainte de servire, dacă devine prea groasă pentru a stropi.
Aranjați cartofii dulci pe un platou de servire.
Încălziți uleiul rămas într-o cratiță medie la foc mediu și adăugați ceapa verde și chile. Se prăjește timp de 4 până la 5 minute, amestecând des pentru a vă asigura că nu ardeți chile. Puneți uleiul, ceapa și chile peste cartofii dulci. Punctați smochinele printre pene și apoi stropiți peste reducerea balsamică.
Se servește la temperatura camerei. Zdrobiți brânza deasupra, dacă folosiți.
Yotam Ottolenghi deține un grup omonim de restaurante cu patru sucursale în Londra, plus un restaurant high-end, Nopi, tot în Londra. Cartea sa de bucate din 2011, Plenty, a fost un bestseller din New York Times. Sami Tamimi este partener și bucătar șef la Ottolenghi și coautor al Ottolenghi: cartea de bucate.