Budincă de Tapioca cu cremă de nucă de cocos și sirop de zahăr de palmier
Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegană servește 6 și costă 92 cenți pe porție. O porție conține 315 calorii, 2G de proteine, și 16g de grăsime. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Un amestec de lapte de cocos, zahăr brun, tapioca perlată și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 17%. Acest scor nu este atât de minunat. Rețete similare includ Sirop de zahăr de nucă de cocos și palmier cu Tapioca, fructe tropicale și gheață rasă, Clătite Cu Banane Și Nucă De Cocos Cu Sirop De Zahăr De Palmier, și Înghețată Cu Zahăr De Nucă De Cocos-Palmier.
Instrucțiuni
Aduceți 6 căni de apă la fiert într-o cratiță mare și adăugați tapioca într-un flux lent, amestecând continuu. Se fierbe ușor, amestecând frecvent, 5 minute.
Se ia de pe foc și se lasă să stea, acoperit, până când tapioca este translucidă, aproximativ 15 minute.
Adăugați 3 căni de apă rece la tapioca, apoi scurgeți într-o sită mare.
Transferați tapioca într-un castron mare.
Adăugați apă rece pentru a acoperi cu 2 inci și rotiți tapioca pentru a elimina excesul de amidon.
Scurgeți tapioca în sită și repetați clătirea.
Scurgeți din nou tapioca și împărțiți între 6 feluri de mâncare. Se răcește, acoperit slab, 10 minute sau până când este setat.
Rupeți frunza de pandan în fâșii și legați benzile împreună într-un nod. Fierbeți pandanul cu zahăr și restul de 1/4 cană de apă într-o cratiță mică, amestecând până se dizolvă zahărul, până se îngroașă ușor, aproximativ 5 minute. Aruncați pandanul și turnați siropul printr-o sită fină într-un castron mic. Se răcește la temperatura camerei.
Scoateți stratul gros de cremă de nucă de cocos din partea superioară a cutiei, rezervând lichid subțire în partea de jos.
Bateți crema de nucă de cocos până se omogenizează, amestecând în 1 până la 1' linguri de lichid subțire de nucă de cocos, dacă este necesar, pentru a obține o consistență turnabilă.
Stropiți puțin sirop peste tapioca și acoperiți cu niște cremă de nucă de cocos.
Serviți siropul și smântâna rămase pe lateral.
Pentru această rețetă specială, preferăm un gust de Thai, Royal Blossom, Thai Kitchen sau marca ka-Me de lapte de cocos, deoarece lichidul subțire și stratul asemănător cremei sunt separate distinct. Siropul poate fi făcut cu 1 zi înainte și răcit, acoperit. Dacă siropul este prea gros pentru a stropi, aduceți la temperatura camerei.