Borlenghe cu Lardo și Prosciutto
Borlenghe cu Lardo și Prosciutto ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 4 și costă 2,35 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 30g de proteine, 26g de grăsime, și un total de 567 calorii. Un amestec de piper, lardo plus 2 linguri, făină de paste și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a folosi făina, puteți urma acest fel principal cu Tartă de mere cu sos de Caramel ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 45 minute. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Cu o lingură scor de 47%, acest fel de mâncare este bun. Încercați Borlenghe cu Pancettan și rozmarin (crep crocant din Modena), pentru Pesto Lardo pe pâine plată, și Castagnaccio con Lardo (tort de castane cu spate Gras) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați făina, sarea și oul într-un bol mare de amestecare.
Adăugați 2 căni de apă și bateți cu un bici timp de 5 minute sau până când este foarte neted. Amestecați rapid apa rămasă. Se lasă să stea 1 oră. (Aluatul va apărea foarte subțire, aproape ca laptele, dar nu vă faceți griji.)
Amestecați împreună 1/4 cană lardo, prosciutto, rozmarin, usturoi și piper negru într-un bol de amestecare până se omogenizează și se lasă deoparte.
Pentru a găti borlenghe, încălziți o tigaie antiaderentă de 14 până la 16 inci la foc mediu și periați cu 1/4 linguriță de lardo rămas.
Turnați suficient aluat pentru a acoperi tigaia (la fel ca o crespella) și reveniți la foc. Gatiti 4 minute pe prima parte si intoarceti cu atentie. (Textura nu va fi ca o crespella sau orice altceva, pentru că aceasta este o delicatesă originală și distinctă. Se poate sparge, dar continuă). Continuați până când tot aluatul este terminat, sau aproximativ 10 până la 12 borlenghe.
Pentru a servi, reîncălziți rapid borlenghe în aceeași tigaie, întindeți cu 1 lingură amestec prosciutto, presărați brânză rasă și serviți cald, pliat în sferturi.