Blow Torch Steak cu sos de ciuperci Bourbon
Blow torta friptură cu sos de ciuperci Bourbon necesită aproximativ 2 ore și 18 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă face 2 porții cu 617 calorii, 7g de proteine, și 36g de grăsime fiecare. Pentru $ 3.09 pe portie, această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru valentin zi. Dacă aveți la îndemână smântână grea, piper, făină și alte câteva ingrediente, o puteți face. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. În general, această rețetă câștigă un nu atât de mare scor spoonacular de 24%. Încercați Applebee ' s Bourbon St. Steak – fă-ți friptura extra specială cu acest sos bourbon, Friptură de ciuperci și boabe de piper într-un sos cremos de ciuperci Brie, și Pui cu Bourbon-sos de ciuperci pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Scoateți friptura din frigider și lăsați-o să stea la temperatura camerei cu 2 ore înainte de gătit.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Încălziți o tigaie cu fund greu la foc mediu-mare. Frecați 1 lingură de ulei vegetal pe toată friptura și condimentați-l cu sare și piper pe ambele părți.
Așezați friptura în tigaia preîncălzită pentru a căuta pe o parte. Căutați simultan partea cu fața în sus cu un blowtorch. Când ambele părți ale fripturii sunt rumenite, transferați tigaia în cuptorul preîncălzit pentru a termina gătitul.
Gatiti friptura pana cand ajunge la o temperatura interna de 140 de grade F pe un termometru citit instantaneu pentru mediu-rar.
Scoateți tigaia din cuptor și transferați friptura pe o farfurie pentru a vă odihni în timp ce faceți sosul.
Așezați tigaia la foc mediu și adăugați 2 linguri de unt.
Adăugați ceapa și ciupercile și sotati până când toată apa eliberată din ciuperci s-a evaporat.
Se toarnă bulionul de bourbon și carne de vită și se gătește până când lichidul s-a redus la jumătate. Opriți focul și adăugați restul de 2 linguri unt. Rotiți untul în tigaie până se topește și apoi amestecați rapid crema. Condimentează sosul, după gust, cu sare și piper. Feliați friptura peste cereale și turnați sosul fierbinte de bourbon peste ea și serviți.
Vin recomandat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Friptura funcționează foarte bine cu Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau medii, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase se pot descurca cu un roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot Wine cu un rating de 4.4 din 5 stele pare a fi un meci bun. Costă aproximativ 28 de dolari pe sticlă.
![Miranda Lambert County Road Merlot Vin]()
Miranda Lambert County Road Merlot Vin
Spiritul nostru cel mai robust este plin de aromă fructată și culoare puternică, dar netedă în textură și livrare. Cu esența sa de boabe coapte, aroma persistă atât timp cât finisajul exploziv. Acest Merlot catifelat uscat este dotat cu doar echilibrul corect de putere și finețe care îl fac un companion excelent pentru friptură și paste cu sos roșu corpolent și ciocolată neagră.