Baclava
Baclava ar putea fi doar middl Est rețeta pe care o căutați. Acest desert are 683 calorii, 10g de proteine, și 45g de grăsime pe porție. Această rețetă vegetariană servește 12 și costă $1.83 pe portie. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 40 de minute. Un amestec de scorțișoară măcinată, unt, suc de lămâie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 35%. Acest scor este destul de rău. Încercați Baclava, Baclava, și Baclava pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 30
Se toacă fisticul într-un robot de bucătărie câteva secunde până se toacă mărunt.
Adăugați nuci, 2/3 cană de zahăr și scorțișoară și procesați până la textura mesei grosiere; pulsează orice bulgări. Pune deoparte.
Se potrivesc ușor 1 foaie phyllo în partea de jos a unui vas de copt ușor unsă 13 - x 9-inch; tăiați phyllo pentru a se potrivi, dacă este necesar.
Ungeți bine cu unt topit. Se potrivesc încă 7 foi de phyllo în vas, perindând bine fiecare strat cu unt topit.
Împrăștiați un amestec generos de nuci de 1/3 cană peste phyllo.
Adăugați încă 2 foi phyllo, perindând fiecare cu unt topit, apoi încă 1/3 cană amestec de nuci. Continuați să stratificați amestecul de filo și nuci, perindând fiecare foaie cu unt, până când se folosește tot amestecul de nuci. Se acoperă cu foile de phyllo rămase, perindând fiecare cu unt topit.
Puneți baclava în congelator 10 minute. (Acest lucru face mai ușor de tăiat.)
Feliați baklava într-un model în formă de diamant de 2 inci lățime. (În acest moment, baklava poate fi congelată: înfășurați tigaia cu folie de aluminiu rezistentă, etichetă și dată și congelați.)
Setați vasul de copt pe suportul cuptorului din mijloc și așezați o tigaie superficială cu apă pe suportul de dedesubt.
Coaceți la 300 timp de 2 ore și 10 minute sau până se rumenesc. (
Coaceți baklava congelată, neacoperită, în același mod la 300 timp de 2 1/2 până la 3 ore sau până se rumenesc.)
Combinați restul de 2/3 cană de zahăr, 2 căni de apă, miere și suc de lămâie într-o cratiță mare, grea, antiaderentă. Se aduce la fierbere la foc mare, se reduce focul la minim și se fierbe, neacoperit, 20 de minute.
Se transferă într-o cană de măsurare din sticlă de 1 litru și se răcește la temperatura camerei.
Stropiți siropul uniform peste baklava. Se răcește la temperatura camerei, se acoperă ușor cu folie și se lasă să stea peste noapte înainte de servire.