Baba Luba ' s Banitsa (plăcintă cu spanac)
Această rețetă servește 20. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 13g de grăsime, și un total de 138 calorii. Pentru 62 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute. Un amestec de unt, margarină, spanac și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 41%. Acest scor este destul de bun. Încercați Brânză De Capră Cu Căpșuni Banitsa, Baba cu rom, și Baba Ganoush pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 400 F și aranjați un suport în mijloc.Folosind ambele mâini, stoarceți cât mai mult lichid din spanac. (Excesul de lichid va face banitsa ud.)
Așezați într-un castron mare.Topiți untul și margarina într-o cratiță mică la foc mic; pus deoparte.Clătiți feta sub apă rece.
Tăiați-l în zaruri mici, apoi zdrobiți-l ușor cu spatele unei furculițe pentru a-l sfărâma mai departe.
Adăugați-l în castronul de spanac.
Adăugați ouăle și amestecați pentru a combina.
Așezați filoul pe o suprafață de lucru. Folosind o perie de patiserie, periați întreaga suprafață a unei foi de copt cu margini de 12 pe 17 inci cu amestecul de unt rezervat. Lucrând rapid pentru a nu usca filoul, glisați ușor 2 foi pe foaia de copt.
Stropiți cu o lingură de amestec de unt. Repetați până când aveți 6 straturi de phyllo.
Întindeți jumătate din amestecul de spanac uniform peste filo. Acoperiți spanacul cu încă 2 foi de filo și stropiți cu o lingură de amestec de unt. Repetați până când aveți 4 straturi de phyllo.
Întindeți amestecul de spanac rămas uniform peste filo. Acoperiți spanacul cu încă 2 foi de filo și stropiți cu o lingură de amestec de unt. Repetați până când aveți 5 straturi de phyllo. Periați uniform întreaga suprafață a stratului superior cu amestecul de unt rămas. Împingeți ușor marginile în jos pentru a sigila.
Coaceți timp de 15 minute. Verificați banitsa: dacă partea superioară este deja maro aurie, reduceți temperatura cuptorului la 350 de grade F. Continuați să coaceți, verificând ocazional pentru a vă asigura că banitsa nu este prea maro, până când este pufoasă, fulgioasă și maro aurie, cu aproximativ 15 până la 30 de minute mai mult.
Scoateți foaia de copt pe o grătar și răciți ușor înainte de tăiere și servire.