Anghinare la cuptor cu fenicul
Anghinarea la cuptor cu fenicul ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 336 calorii, 11g de proteine, și 15g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4 și costă 2,7 USD pe porție. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână ulei de măsline, pesmet grosier, frunze de cimbru și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Cu o lingură scor de 90%, acest fel de mâncare este spectaculos. Încercați Cavatappi la cuptor cu anghinare și fenicul, Fenicul fiert și anghinare, și Anghinare Pentru Copii Și Fenicul Crocant pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Folosind un cuțit ascuțit, tăiați tulpinile de anghinare la 1 inch și tăiați 1 inch de vârfuri. Folosind foarfece de bucătărie, tăiați 1/2 inch de frunze. Înjumătățiți anghinarea pe lungime și, folosind un baller sau o lingură de pepene galben, scoateți frunzele mici țepoase și sufocările păroase; lăsați câteva straturi de frunze. Frecați părțile tăiate ale anghinarei cu lămâia înjumătățită și așezați-le, tăiate cu fața în jos, într-un coș mare cu aburi. Aburiti anghinarea peste apa clocotita pana cand inimile sunt fragede, aproximativ 10 minute.
Într-o tigaie mare adâncă, încălziți 1/4 cană de ulei până la sclipire.
Adăugați feniculul și ceapa și gătiți la foc moderat, amestecând, până la translucid, aproximativ 5 minute.
Adăugați usturoiul și cimbru, condimentați cu sare și piper și gătiți până când legumele abia încep să se rumenească, cu aproximativ 4 minute mai mult.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească ușor, apoi se amestecă pătrunjelul tocat.
Preîncălziți cuptorul la 37
Aruncați firimiturile de pâine cu 1 lingură de ulei și întindeți-le pe o foaie de copt. Prajiti aproximativ 3 minute, sau pana devin aurii.
Transferați firimiturile pe o farfurie. Ridicați temperatura cuptorului la 45
Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie foarte mare. Uscați anghinarea și adăugați-le în tigaie, tăiate cu fața în jos. Gatiti la foc moderat pana devin aurii, aproximativ 4 minute. Aranjați anghinarea, tăiată cu fața în sus, într-un vas mare de copt și umpleți-le cu amestecul de fenicul.
Se presară cu firimiturile de pâine prăjite și se coace aproximativ 15 minute sau până se încălzește.
Aranjați 2 jumătăți de anghinare pe fiecare dintre cele 4 farfurii. Într-un castron, aruncați frunzele de pătrunjel cu restul de 1 lingură de ulei și 1/2 linguriță suc de lămâie și condimentați cu sare și piper. Topim anghinarea cu pătrunjelul și servim.