Tort De Cartofi-Bacon
Torta de cartofi-slănină necesită în jur 1 oră și 50 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă face 4 porții cu 1067 calorii, 18g de proteine, și 74G de grăsime fiecare. Pentru $1.69 pe portie, această rețetă acoperă 23% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mai mulți oameni au făcut această rețetă, iar 196 ar spune că a lovit locul. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Mergeți la magazin și ridicați cimbru, coaceți cartofi, unt și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 68%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Tort De Cartofi-Bacon, Tort De Cartofi-Bacon, și Tort De Cartofi-Bacon.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 375 de grade F.
Într-o tigaie la foc mediu, gătiți slănina până când este crocantă.
Se scurge pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie și se lasă deoparte. Zdrobiți slănina când este rece la atingere.
Între timp, într-o cratiță mică, încălziți cimbrul și smântâna la foc mic până la foc mic. Opriți focul și lăsați să se absoarbă timp de aproximativ 5 minute.
Scoateți crenguțele de cimbru.
Scoateți tigaia din frigider. Feliați cartofii pe jumătate pe lungime și apoi feliați fin cartofii. Lucrând în cercuri, aranjați feliile de cartof în crusta de plăcintă, oprindu-vă să condimentați fiecare strat cu sare, piper și aproximativ 1/4 din slănina mărunțită. Continuați stratificarea până când tigaia este aproape plină. Se acoperă cu un strat uniform de brânză și se toarnă ușor smântână în jurul și peste întreaga plăcintă, permițându-i să se scurgă între feliile de cartof. (Nu puteți folosi toată crema.)
Rulați discul rămas de aluat refrigerat. Acoperiți plăcinta cu aluatul și sertizați marginile închise.
Periați partea superioară și marginile crustei cu spălare de ou. Faceți câteva fante în centrul crustei superioare, pentru ca aburul să scape și puneți tigaia pe o foaie de copt.
Coaceți torte până când crusta este rumenită și crocantă și cartofii sunt fierți, aproximativ 50 până la 60 de minute. Dacă marginile crustei devin prea maronii, acoperiți-le cu câteva benzi de folie de aluminiu.
Scoateți plăcinta din cuptor și lăsați să se odihnească cel puțin 15 minute înainte de a o tăia în pene și de a servi.
Puneți untul, făina și sarea în robotul de bucătărie și pulsați ușor până când amestecul seamănă cu nisipul umed.
Adăugați apa, câte 1 lingură, pulsând scurt după fiecare lingură de apă. Continuați să adăugați apă până când aluatul începe să se adune în aglomerări mai mari.
Transferați cantități egale de aluat în 2 pungi de plastic resigilabile și bateți fiecare într-un disc.
Lăsați să se odihnească la frigider cel puțin 30 de minute.
Scoateți 1 dintre discuri din pungă pe o suprafață acoperită cu făină. Folosind un sucitor, rulați aluatul într-o rundă de 10 inci. Puneți ușor aluatul rulat într-o tigaie de plăcintă de 9 inci și dați-l la frigider în timp ce pregătiți ingredientele torte.