Tofu Panfried cu sos chinezesc de fasole neagră
Rețeta Tofu prăjit cu sos chinezesc de fasole neagră este gata în aproximativ 45 de minute și este cu siguranță un excelent fără gluten și vegan opțiune pentru iubitorii de mâncare chinezească. Această rețetă face 3 porții cu 292 calorii, 14g de proteine, și 18g de grăsime fiecare. Pentru $1.73 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Funcționează bine ca garnitură. Dacă aveți la îndemână ulei vegetal, bloc de tofu extra-ferm, căței de usturoi și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 31%. Acest scor nu este atât de excelent. Încercați Tofu prăjit cu sos asiatic de Caramel, Sos Chinezesc De Chili De Fasole Neagră, și Împachetări ușoare de salată de curcan și Broccoli cu sos chinezesc de fasole neagră pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Clătiți tofu, apoi tăiați transversal în 6 felii. Puneți felii între mai multe straturi de prosoape de hârtie și lăsați să se scurgă în timp ce faceți sosul. (Probabil că va trebui să înlocuiți prosoapele de hârtie cel puțin o dată.)
Pregătiți condimentele pentru sos: curățați cățelele de usturoi și ghimbirul, apoi sferturiți ghimbirul. Porniți robotul de bucătărie și aruncați usturoiul și ghimbirul prin tubul de alimentare; vor fi tocate în cel mai scurt timp. Opriți mașina și fasolea neagră într-o sită mică până când apa curge limpede.
Adăugați-le în robotul de bucătărie și pulsați până se toacă grosier.
Pentru porțiunea lichidă a sosului, amestecați împreună apa, sosul de soia, Sherry, siropul de arțar, oțetul și amidonul de porumb până când amidonul de porumb este suspendat uniform. Acum sunteți gata să gătiți sosul!
Filmați cu generozitate fundul unei cratițe grele de 2 litri cu uleiul vegetal și încălziți la foc moderat până când este fierbinte, dar nu fumați. Se amestecă condimentele până se parfumează, mai puțin de un minut. Se amestecă amestecul de amidon de porumb și se adaugă în tigaie.
Bateți sosul ocazional în timp ce îl aduceți la fierbere și fierbeți 1 minut. Apoi puneți sosul deoparte în timp ce prăjiți tofu.
Filmați cu generozitate fundul unei tigaie antiaderentă de 12 inci cu ulei vegetal și încălziți la foc mare până când este fierbinte, dar nu fumați. Ștergeți orice exces de umiditate pe tofu cu un prosop de hârtie înainte de a pune în tigaie. Prăjiți feliile pe toate părțile (renunțați la capetele scurte), întorcându-le numai atunci când partea inferioară este aurie și crocantă, în total 5 până la 8 minute. (Poate fi necesar să reduceți căldura pe măsură ce prăjirea progresează.) Dați tofu-ului un ultim flip pe un prosop de hârtie pentru a umple orice ulei rătăcit și reîncălziți sosul.
Se servește cu orez și broccoli, turnând sos peste tot.