Tartă proaspătă de smochine cu crustă de porumb de rozmarin și cremă de Mascarpone de lămâie
Tarta proaspătă de smochine cu crustă de porumb de rozmarin și cremă de Mascarpone de lămâie necesită aproximativ 75 ore de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 6 și costă 2,24 USD pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 641 calorii, 9g de proteine, și 36g de grăsime pe porție. 1 persoană a considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână făină, zahăr, rozmarin și alte câteva ingrediente, o puteți face. Este adus la tine de Epicurious. Cu o lingură scor de 27%, acest fel de mâncare este destul de rău. Încercați Tartă de pere cu glazură de Port cu crustă de rozmarin-porumb, Placinta de afine cu crusta de faina de porumb si crema de lamaie, și Tort Angel Food cu cremă Mascarpone cu lămâie-ghimbir și fructe proaspete pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pulsați împreună făina, făina de porumb, zahărul și sarea într-un robot de bucătărie.
Adăugați unt și rozmarin și pulsați până când amestecul seamănă cu o masă grosieră cu niște bucăți mici de unt (aproximativ de mărime de mazăre).
Stropiți uniform cu 4 linguri de apă cu gheață și pulsați până când sunt încorporate.
Strângeți ușor o mână mică: dacă nu se ține împreună, adăugați mai multă apă, 1/2 lingură odată, pulsând după fiecare adăugare și continuând să testați.
Apăsați aluatul uniform pe părțile inferioare și în sus ale tigaiei cu degetele făinoase. Neteziți aluatul cu o mică spatulă metalică offset sau spatele unei linguri (făinată dacă este necesar), apoi rulați un sucitor deasupra tigaiei pentru a tăia aluatul la culoare cu janta. Se răcește crusta până se întărește, aproximativ 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 400 F.
Coaceți crusta în mijlocul cuptorului până când centrul și marginile sunt aurii, 25 până la 30 de minute (nu vă faceți griji dacă fundul crustei se fisurează), apoi răciți în tigaie pe un raft.
Bateți împreună smântână, mascarpone, zahăr, coajă și sare într-un castron.
Încălziți jeleul și mierea într-o cratiță mică la foc moderat, amestecând, până când jeleul este topit, aproximativ 4 minute, apoi răciți ușor glazura.
Îndepărtați partea de tartă și întindeți crema de mascarpone în coajă.
Tăiați smochinele pe lungime în felii groase de 1/4 inch și aranjați decorativ peste cremă.
Ungeți smochinele cu glazură de miere.
* Crusta poate fi făcută cu 1 zi înainte și păstrată, acoperită, la temperatura camerei. * Amestecul de Mascarpone poate fi făcut cu 1 zi înainte și răcit, acoperit. * Tarta poate fi asamblată cu 1 oră înainte și păstrată, acoperită slab, la temperatura camerei.