Scoici cu Oregano și pesmet (origine Vongole)
O porție conține 136 calorii, 3G de proteine, și 8g de grăsime. Pentru 51 cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de oregano, ceapă, ardei gras și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Este o opțiune bună dacă urmați un fără lactate și pescatarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 30%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Scoici Oreganato: Vongole Origanate, Scoici cu pesmet prăjit cu coajă de portocală și păr de înger, și Tagliatelle Con Vongole-Paste Cu Scoici Mici pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Deschideți cu grijă scoicile, aruncând cojile superioare și scurgeți lichidul de scoică într-un vas mic de amestecare. Pune deoparte. Slăbiți scoicile din cojile inferioare, dar nu le îndepărtați.
Turnați sarea pe o foaie de copt, astfel încât să aibă o adâncime de cel puțin 1/2 inch și aranjați scoicile în jumătățile lor de coajă în sare.
Într-o tigaie saut de 10 până la 12 inci, încălziți uleiul la foc mediu până la fumat.
Adăugați ceapa, usturoiul și ardeiul gras și gătiți 6 până la 7 minute, până se înmoaie și se rumenesc ușor.
Adăugați firimiturile de pâine și continuați să gătiți încă 3 minute, până când devin și maro auriu deschis.
Scoateți amestecul de pe foc, condimentați cu sare și piper și răciți. Se amestecă oregano și lichidul de scoică rezervat.
Preîncălziți broilerul. Împachetați aproximativ 2 lingurițe de amestec de firimituri în fiecare coajă de scoică. (Amintiți-vă că Scoica, nu umplutura, este cea mai importantă parte a acestui fel de mâncare; umplutura ar trebui să înconjoare și să sporească Scoica, nu să o copleșească.)
Așezați scoicile sub broiler și încălziți, aproximativ 1 1/2 până la 2 minute, doar până când amestecul de firimituri devine maro auriu intens; nu gătești cu adevărat Scoica.
Stropiți cu o picătură de ulei de măsline și serviți.
De la Mario Batali mâncare de Vacanță de Mario Batali publicat în acord cu Clarkson Potter / editori
Retipărit cu permisiunea lui Mario Batali Holiday Food de Mario Batali. 2000 Clarkson Potter
Vin recomandat: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet și Riesling sunt alegerile mele de top pentru scoici. Chardonnay cu unt este excelent pentru scoici, creveți, crab și homar, în timp ce muscadet este o alegere clasică pentru midii, stridii și scoici. Dacă aveți niște condimente în crustacee, un riesling semi-uscat poate echilibra căldura. Hanna Chardonnay cu un rating de 4,4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 16 dolari pe sticlă.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Cu o culoare de miere strălucitoare și paie aurie, acest vin aduce arome de piersică la grătar, plăcintă cu pere, cu caramel, pătlagină,ananas. Pe cerul gurii, proaspete felie de mere cu crustă plăcintă, caramel, plăcintă cu pere, piersici la gratar, pâine prăjită și banane.