Pui Tikka Masala

Pui Tikka Masala
Nevoie de o curs principal fără gluten? Chicken Tikka Masala ar putea fi o rețetă minunată de încercat. Această rețetă face 4 porții cu 697 calorii, 43G de proteine, și 35g de grăsime fiecare. Pentru $2.87 pe portie, această rețetă acoperă 32% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Un amestec de smântână grea, piper, piept de pui și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Pentru a consuma untul nesărat, puteți urma acest fel principal cu Budinca De Ciocolata Cu Lapte De Migdale ca desert. Această rețetă este tipică bucătăriei indiene. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 70%. Acest scor este solid. Încercați Pui tikka masala , cum se face pui tikka masala, paneer tikka masala( Sanjeev kapoor), cum se face paneer tikka masala, și PUI TIKKA MASALA pentru rețete similare.

Instrucțiuni

1
Folosiți o furculiță pentru a înțepa pieptul de pui pe ambele părți. Aranjați pieptul de pui pe o foaie mare de folie de plastic, distanțându-i unul de celălalt, apoi acoperiți cu o a doua foaie mare de folie de plastic. Folosind partea netedă a unui ciocan de carne sau a unui sucitor, bateți puiul până când sânii au o grosime uniformă de 1/2 până la 3/4 inci.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piept De PuiPiept De Pui
CarneCarne
FolieFolie
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De PlasticFolie De Plastic
Tenderizer De CarneTenderizer De Carne
știft De Rulareștift De Rulare
2
Într-un castron mic, amestecați iaurtul, 1 lingură de ulei de arahide, suc de lămâie și usturoi.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc De LămâieSuc De Lămâie
Ulei De ArahideUlei De Arahide
UsturoiUsturoi
IaurtIaurt
Echipamente pe care le vei folosi
BatetiBateti
BolBol
3
Adăugați puiul bătut și frecați marinada peste carne. Puneți puiul deoparte în timp ce faceți sosul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Condimente Uscate FrecaCondimente Uscate Freca
CarneCarne
SosSos
1
Într-un castron mic, amestecați coriandrul, chimenul, cardamomul, nucșoara, boiaua, cayenne și ghimbirul ras. Într-o oală grea, lată de 4 litri sau o tigaie la foc moderat, topiți untul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CoriandruCoriandru
1 Lingură Miere, Plus Suplimentar Pentru Stropire1 Lingură Miere, Plus Suplimentar Pentru Stropire
Piper Cayenne MăcinatPiper Cayenne Măcinat
Lichid-uncii De Apă ProaspătăLichid-uncii De Apă Proaspătă
UntUnt
GhimbirGhimbir
NucșoarăNucșoară
ChimenChimen
Echipamente pe care le vei folosi
BatetiBateti
BolBol
TigaieTigaie
Mazăre Congelată GOYA®, DecongelatăMazăre Congelată GOYA®, Decongelată
2
Adăugați ceapa și sautul, amestecând ocazional, până se rumenesc și se caramelizează, aproximativ 5 minute. (Rețineți că, deoarece sunt sotate atât de repede la foc moderat, ceapa nu se va carameliza uniform.) Reduceți focul la moderat, apoi amestecați amestecul de condimente și ghimbir.
Ingrediente de care veți avea nevoie
GhimbirGhimbir
CeapăCeapă
3
Adăugați Roșia pură, apă, smântână grea și sare și aduceți sosul la fierbere. Reduceți focul pentru a fierbe ușor sosul, neacoperit, până se îngroașă ușor, aproximativ 10 minute. Faceți înainte: sosul poate fi preparat înainte și refrigerat, într-un recipient etanș, până la 3 zile.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cremă GreaCremă Grea
TomateTomate
SosSos
ApăApă
SareSare
1
Încălziți o tavă sau o tigaie grea de 11 până la 12 inci la foc moderat până când este foarte fierbinte și adăugați 1/2 lingură de ulei de arahide. Lucrând în două loturi, gătiți pieptul de pui, întorcându-le de câteva ori și scăzând focul dacă puiul se aprinde prea repede, până când este gătit și rumenit bine pe ambele părți, 6 până la 8 minute în total.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piept De PuiPiept De Pui
Ulei De ArahideUlei De Arahide
Pui întregPui întreg
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
2
Transferați puiul gătit pe o tăietură. Ștergeți grătarul sau tigaia cu un prosop de hârtie și gătiți puiul rămas, adăugând restul de 1/2 lingură de ulei de arahide între loturi.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De ArahideUlei De Arahide
Pui întregPui întreg
Echipamente pe care le vei folosi
Placă De TăierePlacă De Tăiere
Prosoape De HârtieProsoape De Hârtie
TigaieTigaie
3
Când tot puiul este gătit, tăiați-l în bucăți de 1 1/2 inch.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pui întregPui întreg
4
Adăugați puiul în sosul care fierbe și continuați să-l fierbeți ușor, amestecând ocazional, timp de 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pui întregPui întreg
SosSos
5
Scoateți tigaia de pe foc, amestecați piperul negru și coriandrul tocat și condimentați cu sare. Faceți înainte: puiul tikka masala poate fi preparat înainte, răcit, descoperit și refrigerat, acoperit, până la 3 zile.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piper NegruPiper Negru
3 Linguri De Ulei Vegetal3 Linguri De Ulei Vegetal
Pui întregPui întreg
SareSare
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
1
Transferați puiul într-un vas de servit și garnisiți cu crenguțe suplimentare de coriandru.
Ingrediente de care veți avea nevoie
3 Linguri De Ulei Vegetal3 Linguri De Ulei Vegetal
Pui întregPui întreg
2
Se servește cu naan și / sau, dacă se dorește, cu orez Basmati .
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orez BasmatiOrez Basmati
NaanNaan
3
Notele bucătarului: dacă preferați să faceți sosul cu roșii proaspete, tocați 1 kilogram de roșii proaspete și curățați-le, inclusiv cojile și semințele, într-un blender cu 1 lingură de pastă de roșii și 3/4 linguriță de zahăr. Când folosiți roșii proaspete, omiteți 3/4 cană de apă din rețetă. Dacă aveți foarte puțin timp, înlocuiți carnea dintr-un pui rotisor.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pui RotisorPui Rotisor
Pasta De TomatePasta De Tomate
TomateTomate
SosSos
SemințeSemințe
ZahărZahăr
ApăApă
CarneCarne
Echipamente pe care le vei folosi
42 Lemn Dulce Snur Roșu42 Lemn Dulce Snur Roșu

Vin recomandat: Gruener Veltliner, Riesling, Trandafir Spumant

Indianul poate fi asociat cu Gruener Veltliner, Riesling și Sparkling ross8. Cel mai bun vin pentru mâncarea indiană va depinde de felul de mâncare, desigur, dar aceste murături pot fi servite refrigerate și au o anumită dulceață pentru a completa condimentele și aromele complexe ale unei mari varietăți de feluri de mâncare tradiționale. Getrank Gruner Veltliner (1 litru) cu un rating de 4, 6 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 15 dolari pe sticlă.
Getrank Gruner Veltliner (1 Litru)
Getrank Gruner Veltliner (1 Litru)
Prospețimea strălucitoare completează aromele clare și uscate de grapefruit, măr și piper alb în acest Gruner austriac remarcabil. Vinul perfect pentru zilele de plajă, zilele de picnic și în fiecare zi.
DificultateExpert
Gata În45 m.
Porții4
Scor De Sănătate25
Bucătăriiindianasiatic
Tipuri De Feluri De MâncareMasa de pranzFelul principalMasa de seara
Revista