Pui prăjit cu rozmarin și lămâie
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați puiul prăjit cu rozmarin și lămâie. Îți urmărești silueta? Acest fără gluten, fără lactate și rețetă primară are 780 calorii, 64G de proteine, și 55g de grăsime per portie. Această rețetă servește 4 și costă 3,08 USD pe porție. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 45 minute. Dacă aveți la îndemână apă, rozmarin, ceapă și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a folosi sarea, puteți urma acest fel principal cu Rețetă De Cifre De Afaceri De Mere ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 43%. Acest scor este solid. Încercați Pui prăjit cu lămâie și rozmarin, Friptură de pui cu lămâie și rozmarin, și Pui fript cu rozmarin și lămâie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Frecați cavitatea puiului cu rozmarinul uscat, 1/4 linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper și apoi umpleți cu fâșiile de coajă de lămâie și ceapa tăiată. Răsuciți aripile din spatele puiului și legați picioarele împreună.
Puneți puiul, cu pieptul în sus, într-o tigaie. Înveliți puiul cu uleiul și presărați-l cu 1/4 linguriță de sare, 1/8 linguriță de piper și 1 lingură de suc de lămâie.
Prăjiți puiul până se termină, 50 până la 60 de minute.
Transferați pasărea pe o farfurie și lăsați să se odihnească într-un loc cald timp de aproximativ 10 minute.
Între timp, turnați grăsimea din tigaia de prăjire. Setați tigaia la foc moderat și adăugați apa. Aduceți la fierbere, răzuind fundul tigaiei pentru a disloca orice bucăți maronii. Se fierbe până se reduce la aproximativ 1/4 cană, aproximativ 4 minute.
Adăugați orice sucuri acumulate din pui împreună cu restul de 1/4 linguriță de suc de lămâie și câte un vârf de sare și piper.
Serviți pasărea cu sucurile de tigaie.
Sugestii de meniu: simplitatea acestui pui înseamnă că o listă aproape nesfârșită de acompaniamente va funcționa bine cu acesta. Printre cele mai ușoare se numără legumele pe care le puteți prăji într-o tigaie separată alături de pui, cum ar fi cartofi, dovlecei, sparanghel sau fenicul. Alte alegeri bune includ orez, mămăligă sau piure de cartofi.
Recomandare de vin: un vin roșu gulpable simplu se va împerechea cel mai bine cu acest fel de mâncare aromată. Încercați un Chianti din regiunea italiană Toscana.