Mămăligă cremoasă cu compot cald de roșii
Nevoie de o garnitură fără gluten? Mămăliga cremoasă cu compot cald de roșii ar putea fi o rețetă excelentă de încercat. Această rețetă servește 8 și costă 1,75 USD pe porție. O porție conține 194 calorii, 7g de proteine, și 5g de grăsime. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Dacă aveți lapte, roșii cherry, sare și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 26%. Acest scor nu este atât de mare. Rețete similare includ Mic dejun mămăligă cu compot cald de fructe de pădure, Somon cu Polentan și vinetă caldă de roșii, și Ravioli de porumb dulce cu sos de busuioc cu unt brun și compot cald de roșii Cherry.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 42
Tăiați mai multe fante în fundul fiecărei roșii; așezați, cu părțile tulpinii în jos, într-o tigaie de prăjire superficială acoperită cu spray de gătit.
Coaceți la 425 timp de 20 de minute. Reduceți temperatura cuptorului la 375 (nu scoateți roșiile din cuptor); coaceți 45 de minute sau până se rumenesc. Acoperiți și lăsați să stea 10 minute.
Încălziți uleiul într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare.
Adăugați șalotă; saut 5 minute sau până se rumenesc.
Adăugați zahăr; saut 5 minute.
Adăugați vin; reduceți focul și fierbeți timp de 5 minute.
Adăugați 1/2 linguriță sare și piper.
Se ia de pe foc; se amestecă roșiile. Acoperi; pune deoparte.
Combinați laptele și apa într-o cratiță mare; aduceți la fierbere.
Se ia de pe foc și se adaugă treptat mămăliga, amestecând continuu cu un bici. Acoperiți și gătiți la foc mediu-mic 2 minute.
Adăugați 1 linguriță de sare; acoperiți și lăsați să stea 5 minute sau până se îngroașă, amestecând ocazional. Acoperiți mămăliga cu compotul de roșii și parmezan.