Fidea tailandeză prăjită: Pad Thai
Taitei thailandezi prăjiți: Pad Thai ar putea fi doar rețeta asiatică pe care o căutați. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 45 g de proteine, 22 g de grăsimi și un total de 633 de calorii. Pentru 5,01 USD per porție, această rețetă acoperă 22% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 3 persoane au facut aceasta reteta si ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână creveți, suc de tamarind, ulei de arahide și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute. Funcționează bine ca fel principal scump. Vă este adus de Foodnetwork. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără lactate și pescatariană. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun de 66%. Pad Thai (Titei prăjiți), Pad Thai (Titei prăjiți) și Pad See Ew (Titei prăjiți thailandezi) sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Înmuiați tăițeii de orez uscat în apă rece sau călduță timp de 30 de minute sau până când sunt moale, dar încă fermi la atingere; gătirea ulterioară în wok le va înmuia mai mult.
Scurgeți bine tăițeii într-o strecurătoare și lăsați deoparte în timp ce pregătiți celelalte ingrediente.
Într-un castron mic, amestecați sosul de pește, sucul de tamarind și zahărul; se amestecă bine pentru a se topi zahărul. Gustați și ajustați aromele la combinația dorită de sărat, acru și dulce.
Încinge un wok la foc mediu-mare până când este fierbinte.
Adăugați 1 lingură de ulei și prăjiți rapid creveții până devin roz și aproape fierți; 1 până la 2 minute.
Scoateți creveții pe o farfurie și acoperiți pentru a se menține cald.
Adăugați uleiul rămas în wok și adăugați usturoiul, eșalota și chile; se prăjește timp de 30 de secunde. Împingeți usturoiul și eșalota pe o parte a wok-ului și turnați oul în centru. Se amestecă ușor oul până se întărește, rupându-l în bucăți cu o spatulă.
Adaugati taiteii scursi in wok, amestecand si amestecand rapid cu 2 spatule pentru a separa suvitele.
Turnați amestecul de sos de pește, amestecând bine pentru a acoperi tăițeii și pentru a nu se lipi (dacă tăițeii sunt încă prea tari, stropiți cu 1 până la 2 linguri de apă pentru a-i ajuta să se gătească.)
Când tăițeii sunt în formă bună, aruncați 1/2 din mugurii de fasole și alune; păstrați restul pentru decor. Continuați să prăjiți, să combinați. Întoarceți creveții în wok și amestecați pad thai împreună pentru a încălzi totul.
Servește pad thai pe un platou, îngrămădești restul de muguri de fasole și arahide pe o parte a vasului și ornează cu felii de lime și coriandru. Stoarceți sucul de lămâie peste fiecare porție înainte de a mânca.
Vin recomandat: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer și Chenin Blanc sunt alegerile mele de top pentru Pad Thai. Cel mai bun vin pentru mâncarea asiatică depinde de bucătărie și fel de mâncare - desigur - dar aceste albii acide se asortează cu o serie de mese tradiționale, picante sau nu. Viva Diva Moscato Prosecco cu un rating de 4,9 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 22 de dolari pe sticlă.
![Viva Diva Moscato Prosecco]()
Viva Diva Moscato Prosecco
Buchet floral elegant, cu note de pâine proaspătă tăiată și piersici ies în prim-plan.