Curcan fript cu condimente
Curcanul fript cu condimente este un fără gluten, fără lactate, prietenos cu fodmap și întreg 30 rețetă cu 40 de porții. O porție conține 160 de calorii, 24g de proteine, și 6g de grăsime. Pentru 43 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Funcționează bine ca un fel principal ieftin pentru Ziua Recunostintei. Un amestec de sos sărat, curcan, sare și piper și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este adus la tine de retetele mele. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 41%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Curcan fript cu condimente, Pui fript frecat cu condimente cu două sosuri, și Lisu Spice-Frecat Friptură De Porc.
Instrucțiuni
Scoateți și aruncați ferma pentru picioare din Turcia. Scoateți și aruncați orice bucăți de grăsime.
Îndepărtați măruntaiele și gâtul; salvați pentru sosul sărat. Clătiți curcanul în interior și în exterior și uscați-l.
Dacă umpleți curcanul: chiar înainte de prăjire, așezați curcanul pe suprafața de lucru cu pieptul în jos; umpleți ușor cavitatea gâtului cu pansament. Aduceți pielea gâtului în sus pentru a acoperi deschiderea. Cu o frigăruie metalică, fixați pielea gâtului pe spate, filetând frigăruia de mai multe ori prin pielea gâtului și a spatelui. Întoarceți curcanul și împachetați ușor cavitatea corpului cu pansament. Dacă curcanul are coada atașată, introduceți coada în cavitate. Dacă există suficientă piele pentru a se suprapune la deschidere, filetați o frigăruie metalică de mai multe ori pentru a închide. Legați ușor capetele betisoarelor cu șnur de bumbac pentru a le împiedica să se răspândească sau lăsați-le dezlegate pentru a permite căldurii să ajungă mai ușor la articulațiile coapsei.
Așezați orice pansament rămas într-un vas de copt. Când curcanul este la aproximativ 30 de minute de la terminare, coaceți pansament suplimentar, acoperit, într-un cuptor de 325 sau 350 până când este fierbinte (cel puțin 150 în centru), aproximativ 40 de minute pentru 8 căni.
Frecați curcanul peste tot cu ulei. Frecați amestecul de condimente uniform pe piele și în interiorul cavităților gâtului și corpului.
Așezați curcanul, pieptul în sus, pe un suport în formă de V într-o tigaie de prăjire de 12 x 17 inci.
Prăjiți într-un cuptor obișnuit sau cu convecție 325 până când un termometru introdus prin cea mai groasă parte a sânului până la os înregistrează 160, 2 până la 3 ore.
Transferați curcanul gătit într-un platou. Dacă pasărea a fost umplute, introduceți un termometru în centrul pansamentului. Ar trebui să citească cel puțin 160 pentru a fi sigur pentru bacterii. Nu permiteți umpluturii să stea în pasăre.
Tăiați șirul de la picioare.
Îndepărtați cavitatea corpului de închidere a frigarui. Scoateți pansamentul într-un castron.
Tăiați pielea la cavitatea gâtului, scoateți pansamentul și adăugați-l în castron. Dacă temperatura a fost sub 160, încălziți pansamentul într-un cuptor cu microunde la putere maximă (100%), amestecând adesea pentru a distribui căldura uniform până când este 160 pe tot parcursul. Acoperiți și păstrați pansamentul cald. Păstrați curcanul cald și lăsați să stea 15 până la 30 de minute.
Sculpta curcan. Dacă coapsele sunt încă ușor roz la articulație, puneți coapsele pe o farfurie sigură pentru cuptorul cu microunde într-un cuptor cu microunde la putere maximă (100%) până când rozul dispare, 1 până la 3 minute.
Se adaugă sare și piper după gust.
Chineză cu cinci condimente: într-un castron mic, amestecați 1 lingură de ghimbir măcinat, 1 1/2 lingurițe de scorțișoară măcinată, 1 linguriță de anason zdrobit sau semințe de fenicul și 1/2 linguriță de cuișoare măcinate. (Sau folosiți 2 linguri amestec chinezesc de cinci condimente.) Face aproximativ 2 linguri.
Jamaican Jerk Rub: într-un castron mic, amestecați 1 1/2 lingurițe de ghimbir măcinat; 1 linguriță fiecare ienibahar măcinat, cimbru uscat, cayenne și piper; și 1/2 linguriță pulbere de ceapă. (Sau de a folosi 2 linguri amestec jerk Jamaican.) Face aproximativ 2 linguri.
Frecare provenală: într-un castron mic, amestecați 2 lingurițe fiecare rozmarin uscat zdrobit și cimbru uscat și 1 linguriță fiecare salvie frecată uscată și lavandă uscată (sau mai multă salvie). (Sau folosiți 2 linguri amestec de plante provenale.) Face aproximativ 2 linguri.
Red Curry Rub: într-un castron mic, amestecați 2 lingurițe de pudră de chili; 1 linguriță fiecare coriandru măcinat, ghimbir măcinat și cayenne; 3/4 linguriță chimen măcinat; și 1/4 linguriță turmeric măcinat. (Sau folosiți 2 linguri de pudră de curry roșu.) Face aproximativ 2 linguri.
Southwest Chili Rub: într-un castron mic, amestecați 1 lingură de ancho măcinat sau chili din California și 1 linguriță fiecare chimen măcinat, chili chipotle măcinat sau cayenne și oregano uscat. (Sau folosiți pudră de chili sau un amestec de chili din sud-vest.) Face aproximativ 2 linguri.