Coacerea cu Dorie: prăjitură cu prune
Nevoie de o garnitură vegetariană? Coacerea cu Dorie: tortul cu prune Dimply ar putea fi o rețetă excelentă de încercat. O porție conține 277 calorii, 4G de proteine, și 9g de grăsime. Această rețetă servește 8. Pentru 67 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 26 de gurmanzi și bucătari. Un amestec de zahăr brun, ouă, ulei fără aromă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 32%. Acest scor nu este atât de minunat. Încercați Coacerea cu Dorie: un tort picant de Crăciun, Coacerea cu Dorie: Gourmandise, și Coacerea cu Dorie: budinci mici de pâine pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pregătirea: centrați un raft în cuptor și preîncălziți cuptorul la 350 de grade F. Ungeți o tigaie pătrată de 8 inci, pudrați interiorul cu făină, atingeți excesul și puneți tigaia pe o foaie de copt.
Bateți împreună făina, praful de copt, sarea și cardamomul, dacă îl utilizați.
Lucrând cu un mixer, bateți untul la viteză medie până când este moale și cremos, aproximativ 3 minute.
Adăugați zahărul și bateți încă 3 minute, apoi adăugați ouăle, pe rând, și bateți un minut după ce fiecare ou intră. Încă lucrați la viteză medie, bateți în ulei, coajă și vanilie—aluatul va arăta neted și cremos, aproape satinat. Reduceți viteza mixerului la minim și adăugați ingredientele uscate, amestecând numai până când sunt încorporate.
Rulați o spatulă în jurul vasului și sub aluat, doar pentru a vă asigura că nu există pete uscate, apoi răzuiți aluatul în tigaie și neteziți blatul. Aranjați prunele tăiate cu fața în sus în aluat—de obicei fac patru rânduri de patru jumătăți de prune fiecare—scuturând prunele puțin, astfel încât să se așeze confortabil în aluat.
Coaceți aproximativ 40 de minute, sau până când blatul este maro miere și umflat în jurul prunelor și un cuțit subțire introdus în centrul tortului iese curat.
Transferați tortul într—un raft și răciți—l timp de 15 minute-timp în care sucurile de prune se vor infiltra înapoi în tort-apoi rulați un cuțit în jurul părților laterale ale tigaiei și desfaceți tortul. Inversați și răciți partea dreaptă în sus.
Depozitare: puteți înfășura tortul și îl puteți păstra la temperatura camerei până la 2 zile, timp în care va deveni mai moale și mai umed.
Fotografie de Alan Richardson