Ciocolata Orange bombe Alaska cu sos de ciocolata calda
Ciocolata orange bombe Alaska cu sos de ciocolata calda este un fel de mâncare parte care servește 8. Pentru $3.06 pe portie, această rețetă acoperă 21% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 951 calorii, 12g de proteine, și 62g de grăsime. 259 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un lacto ovo vegetarian dieta. Mergeți la magazin și ridicați coaja de portocală, făina, gălbenușurile de ou și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 45 de minute. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Cu o lingură scor de 55%, acest fel de mâncare este bun. Rețete similare includ Bomboane de ciocolată și migdale cu sos de ciocolată fierbinte, Tort de clementină de ciocolată cu sos de ciocolată fierbinte, și Dublu Ciocolata Bombe.
Instrucțiuni
Mai întâi faceți tortul: încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz
Ungeți ușor o formă de rulou elvețiană și tapetați baza cu pergament de copt antiaderent.
Puneți ouăle întregi, gălbenușurile de ou și zahărul tos într-un castron și bateți cu un tel electric timp de 8-10 minute până când sunt ușoare și pufoase. Între timp, topiți ciocolata și untul într-un castron peste o tigaie cu apă aproape fierbinte, amestecând ocazional.
Când amestecul de ou bătut este ușor și pufos, pliați ușor făina cu o lingură mare de metal sau lamele de tel, având grijă să nu pierdeți prea mult volum. Bateți o cantitate mică din amestecul de ouă în ciocolata topită, apoi pliați ușor ciocolata în amestecul de ouă rămas.
Se toarnă în cositorul pregătit, apoi se înclină cositorul dintr-o parte în alta până se uniformizează și colțurile sunt umplute.
Coaceți timp de 10 minute până când este ferm, apoi lăsați să se răcească complet.
Căptușiți un lighean de budincă rezistent la congelator de 1 litru cu folie alimentară.
Tăiați un cerc mic de pandișpan pentru a se potrivi cu baza, apoi tăiați bucăți triunghiulare pentru a alinia părțile laterale. Umpleți orice goluri cu garnituri și păstrați buretele rămas pentru mai târziu.
Așezați vasul în congelator pentru a întări buretele.
Faceți înghețata: feliați păstăia de vanilie pe jumătate pe lungime și îndepărtați semințele.
Puneți laptele, semințele de vanilie și păstăia, coaja de portocală, zahărul tos și smântâna într-o tigaie medie și dați la fiert. Între timp, bateți gălbenușurile împreună într-un castron mare.
Se toarnă încet amestecul de smântână fierbinte pe ouă, amestecând tot timpul. Întoarceți amestecul într-o tigaie curată și amestecați constant la foc blând timp de aproximativ 5 minute până când amestecul tocmai s-a îngroșat. Se trece printr-o sită și se lasă să se răcească 30 de minute. Putinei într-o mașină de înghețată (sau face de mână, a se vedea 'încercați' de mai jos).
Adăugați marmelada și continuați să bateți încă 10 minute până se îngroașă.
Scoateți înghețata în vasul căptușit cu tort, lăsând o liniuță centrală pentru stratul de sorbet. Așezați un castron mic în partea de sus a înghețatei pentru a face o liniuță netedă pentru ca sorbetul să stea mai târziu. Congelați cel puțin 1 oră, până când este ferm.
Umpleți centrul bombei cu sorbet portocaliu, acoperiți întreaga bază a vasului cu un strat de burete, acoperiți cu folie alimentară și reveniți la congelator până când este necesar sau cu cel puțin 8 ore înainte. Acest lucru se poate face cu mult timp în avans și asta este toată munca foarte grea făcută.
Pentru a face sosul de ciocolată fierbinte, radeți ciocolata într-un castron și adăugați siropul auriu, untul și apa caldă. Se topește peste o tigaie cu apă clocotită până se topește, amestecând ocazional.
Aproximativ 20 de minute înainte de servire, încălziți cuptorul la 230C / ventilator 210C / gaz
Bateti albusurile si un praf de sare intr-un bol mare curat pana se intaresc, dar nu se usuca.
Bateți zahărul, puțin câte puțin, readucându-l la vârfuri rigide înainte de fiecare adăugare. Întoarceți bombele pe un vas de servire rezistent la cuptor și îndepărtați folia alimentară. Puneți bezea peste tot bombe pentru a o sigila complet. Folosind partea din spate a lingurii sau a unui cuțit de paletă, trageți bezea în vârtejuri dramatice.
Coaceți timp de 10-15 minute sau până devin aurii. Reîncălziți sosul de ciocolată peste o tigaie ca înainte sau într-un castron cu microunde timp de 1 min la foc mic, amestecând la jumătate. Luați Ciocolata Orange bombe Alaska la masă imediat și serviți felii, stropite cu sosul de ciocolată fierbinte.