Calzone cu șuncă și brânză
Uită să ieși să mănânci sau să comanzi mâncare la pachet de fiecare dată când ai poftă de mâncare mediteraneană. Încercați să faceți acasă Calzone cu șuncă și brânză. O porție conține 423 de calorii, 27 g de proteine și 20 g de grăsimi. Pentru 2,33 USD per porție, primești un fel principal care servește 14. Această rețetă de la Taste of Home are 4 fani. Dacă aveți la îndemână șuncă, busuioc, crustă de pizza și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 44%, care este solid. Calzonele cu șuncă și brânză, Calzonele cu trei brânză cu șuncă cu sos marinară de casă și Calzone ușor: Calzonele pentru mic dejun cu șuncă, ouă și brânză sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Desfaceți o crustă de pizza pe o foaie de copt unsă; formă într-un 14-in. x 11 inchi. dreptunghi.
Întindeți jumătate din brânză ricotta pe lungime pe jumătate din aluat până la 1 inch de margini.
Se presară cu jumătate de pepperoni, șuncă și brânză mozzarella. Îndoiți aluatul peste umplutură; apăsați ferm marginile pentru a sigila. Repetați cu crusta rămasă și ingredientele de umplutură.
Coaceți la 400° timp de 20-25 de minute sau până când se rumenesc.
Presarati cu parmezan si busuioc daca doriti.
Serviți cu sos de spaghete.
Vin recomandat: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio și Trebbiano sunt alegeri excelente pentru Calzone. Italienii știu mâncarea și ei știu vinul. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu peștele și carnea albă, în timp ce Chianti este un roșu italian grozav pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Un vin pe care l-ați putea încerca este Louis Roederer Cristal Brut. Are 4,6 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 299 de dolari.
![Louis Roederer Cristal Brut]()
Louis Roederer Cristal Brut
Cristal, bijuteria și tête de cuvée ale Champagne Louis Roederer, a fost creată în 1876 pentru țarul Alexandru al II-lea al Rusiei. Rămâne fidel originii sale, inspirat de eleganță și puritate. Cristal este produs cu standarde reglementate de vinificație care necesită o selecție riguroasă de crusuri, vintage, struguri și vin. Cristal este produs folosind numai cele mai bune recolte din crusuri garantate ca provin din podgoria Louis Roederer. Toate caracteristicile excepționale ale vintage-ului 2002 au fost literalmente surprinse în acest Cristal 2002, care este generos și luxuriant, dezvăluind echilibrul perfect între concentrare și finețe, prospețime și vinozitate, intensitate și rafinament. În trei cuvinte: mândru, bogat și luxos. Cristal 2002 este galben strălucitor cu accente deschise de chihlimbar și are o mousse frumoasă cu cordon fin de bule persistente și regulate. Nasul este intens si delicat, dezvaluind un amestec curat si bine imbinat de arome de miere, cacao, alune usor prajite, citrice confiate. O explozie savuroasă de fructe coapte la atac, vinul dezvăluie fructe roșii, ciocolată albă, caramel și produse de patiserie daneze, tipice Cristalului. Textura sa matasoasa, concentrata se bazeaza pe structura sa intensa, puternica si vinoasa, dar mentine rafinamentul. Gustul se formează pentru a obține o senzație delicioasă de armonie bine amestecată a aromelor. Un final proaspăt, cu o notă de amărăciune, îl face aproape crocant.