Bol de orez cu bacon și broccoli
Dacă aveți aproximativ 35 de minute la dispoziție în bucătărie, bolul de orez cu bacon și broccoli ar putea fi o rețetă uimitoare , fără gluten și fără lactate, pe care să o încercați. Această rețetă are 4 porții. O porție conține 624 de calorii , 22 g de proteine și 21 g de grăsimi . Pentru 1,74 dolari per porție , această rețetă acoperă 30% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână sos de soia, ulei de susan, sare kosher și alte câteva ingrediente, o puteți prepara. Merge bine ca fel principal. 22 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Vă este oferită de Foodnetwork. Având în vedere toate aspectele, am decis că această rețetă merită un scor absolut de 85% . Acest scor este excelent. Rețete similare includ orez negru vegan, bol cu tofu copt și avocado , bol cu orez cu vită coreeană și bol cu orez mexican cu pui .
Instrucțiuni
Puneți orezul într-o cratiță medie cu 2 1/2 căni de apă. Aduceți la fierbere la foc mediu-mare, apoi acoperiți, reduceți focul la mediu și fierbeți la foc mic până când cea mai mare parte a apei a fost absorbită, aproximativ 6 minute. Reduceți focul la mic și gătiți încă 12 minute.
Luați de pe foc și lăsați să stea, acoperit, până când este gata de servire. Între timp, gătiți slănina într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu până devine crocantă, aproximativ 10 minute.
Transferați pe o farfurie căptușită cu prosop de hârtie.
Turnați din tigaie tot sosul de bacon, cu excepția a aproximativ o lingură, și măriți focul la mediu-mare.
Adăugați broccoli și gătiți, amestecând ocazional, până se rumenește în câteva locuri.
Adăugați 3/4 cană de apă și fierbeți la foc mic până când broccoli este crocant și mai rămân doar câteva linguri de apă, aproximativ 3 minute. Adăugați sosul de soia și 1/2 linguriță de ulei de susan. Împărțiți orezul și broccoli în boluri și stropiți-le cu sucul din tigaie.
Încălziți restul de linguriță de ulei de susan în tigaie la foc mediu-mare. Spargeți ouăle în tigaie, condimentați cu sare și prăjiți după gust.
Puneți câte un ou în fiecare bol și adăugați deasupra baconul, coriandru, ceapă verde și jalapeños murați.
Fotografie de Andrew Purcell