Șuncă și cartofi gratinați
Rețeta de gratin cu șuncă și cartofi poate fi preparată în aproximativ 50 de minute . O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 36 g de proteine , 60 g de grăsimi și un total de 904 calorii . Această rețetă este pentru 2 persoane. Pentru 2,65 USD per porție , această rețetă acoperă 36% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de brânză cheddar, cartofi, piper și câteva alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Această rețetă de la Taste of Home are 1 fan. Doar câtorva persoane le-a plăcut cu adevărat această garnitură. Per total, această rețetă obține un scor solid de 70% . Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Gratin cu macaroane cu brânză și creveți , Gratin cu cartofi cu mărar Havarti și Cartofi cu varză murată și șuncă afumată crocantă .
Instrucțiuni
Într-o tavă de copt unsă cu unt, cu o capacitate de 1 litru, combinați cartofii, șunca și ceapa; dați deoparte.
Într-o cratiță, topiți untul la foc mediu; încorporați făina și amestecați până se omogenizează. Adăugați treptat laptele. Aduceți la fierbere; gătiți și amestecați timp de 2 minute sau până când amestecul se îngroașă și face bule.
Adăugați brânza, sarea și piperul; amestecați până când brânza se topește.
Se toarnă peste amestecul de cartofi și se amestecă ușor pentru a se omogeniza.
Coaceți, fără capac, la 175°C timp de 35-40 de minute sau până face bule.