Înghețată tahitiană
Ai nevoie de un desert fără gluten ? Înghețata tahitiană ar putea fi o rețetă spectaculoasă de încercat. Această rețetă conține 6 porții, cu 528 de calorii , 4 g de proteine și 39 g de grăsimi fiecare. Pentru 2,09 USD per porție , această rețetă acoperă 6% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este apreciată de 1 gurmand și bucătar. Un amestec de zahăr, lapte de cocos, frișcă groasă și câteva alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Vara va fi și mai specială cu această rețetă. Este oferită de Foodnetwork. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 42 de minute . Per total, această rețetă obține un scor nu tocmai uimitor de 26% . Dacă îți place această rețetă, s-ar putea să-ți placă și rețete precum Cum să faci înghețată fără aparat de înghețată , Plutitoare de înghețată Dirty Shirley" și Amaretto și Topping de înghețată daneză Guf" .
Instrucțiuni
Urmărește cum se prepară această rețetă.
Puneți 1/2 cană de apă într-o cratiță mică.
Presărați gelatina peste apă și lăsați-o să se înmoaie, aproximativ 2 minute.
Tăiați păstaia de vanilie în jumătate pe lungime și răzuiți semințele în amestecul de apă folosind un cuțit de curățat.
Adăugați păstăile de vanilie goale. Amestecați amestecul de apă la foc mediu până când gelatina se dizolvă. Lăsați deoparte să se răcească puțin.
Scoateți și aruncați păstăile de vanilie.
Bateți smântâna până se îngroașă folosind un mixer electric de mână într-un bol mediu.
Adăugați zahărul și continuați să bateți până când crema capătă vârfuri moi.
Adăugați amestecul de apă, laptele de cocos și romul. Bateți până se îngroașă și devine ușor.
Turnați amestecul într-o tavă de copt din sticlă de 20x20 cm. Congelați până când amestecul capătă textura unei înghețate moi, aproximativ 2 ore și jumătate.
Turnați amestecul în pahare mici folosind o lingură de înghețată.
Decorați cu nucă de cocos prăjită și serviți. Congelați orice înghețată neutilizată într-un recipient etanș.
Note de la bucătar: Pentru a prăji nuca de cocos, așezați nuca de cocos îndulcită sau neîndulcită, rasă sau fulgi, într-un singur strat pe o tavă de copt. Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius.
Coaceți, amestecând ocazional, până se rumenește, 5 până la 10 minute.
Dacă congelați înghețata mai mult de 2 ore și jumătate, lăsați-o să stea la temperatura camerei până se înmoaie, aproximativ 30 de minute înainte de servire.
Bateți înghețata până devine omogenă și serviți.