Ziti și vinete
Nu poți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încearcă Ziti cu vinete. Această rețetă este pentru 6 porții, cu 524 de calorii , 17 g de proteine și 12 g de grăsimi fiecare. Pentru 1,51 USD per porție , această rețetă acoperă 22% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Allrecipes necesită zahăr, parmezan sau rondele de pâine pita și busuioc. Câteva persoane au apreciat foarte mult acest fel de mâncare mediteranean. Această rețetă este apreciată de 10 gurmanzi și bucătari. De la preparare până la gătire, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor generos de 56% , ceea ce este solid. Dacă îți place această rețetă, aruncă o privire la aceste rețete similare: Ziti la cuptor cu ricotta și cârnați italieni , Ziti la cuptor și Caserolă de ziti la cuptor .
Instrucțiuni
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu și gătiți vinetele aproximativ 10 minute. Adăugați roșiile, busuiocul, piperul și zahărul. Fierbeți la foc mic, amestecând ocazional, timp de 45 de minute.
Amestecați ardeii roșii copți în tigaie cu amestecul de vinete. Continuați să gătiți până când vinetele au consistența restului sosului.
Aduceți la fierbere o oală mare cu apă ușor sărată.
Puneți pastele ziti în oală, gătiți-le 9-11 minute, până sunt al dente, și scurgeți-le.
Serviți sosul de vinete și roșii peste ziti fiert.
Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Deschideți lipiile și ungeți-le uniform cu unt.
Presărați cu parmezan și asezonați cu boia de ardei, sare și piper. Îmi place să presărez ușor boia de ardei pe fiecare bucată.
Încălziți lipiile în cuptorul preîncălzit până se rumenesc, aproximativ 6 minute. Folosiți-le pentru a aduna sosul de vinete sau le puteți consuma separat.