Viognier-scoici aburite cu slănină și păstârnac
Rețeta Viognier-se pot face scoici aburite cu slănină și păstârnac în aproximativ 45 de minute. Această rețetă servește 6. Pentru $1.14 pe portie, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 8g de proteine, 39G de grăsime, și un total de 447 calorii. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Această rețetă din alimente și vin necesită unt, păstârnac, șalotă și scoici cu gât mic. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 34%. Acest scor nu este atât de excelent. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Scoici aburite cu slănină și bere, Scoici Japoneze (Scoici Aburit Sake), și Scoici Aburite.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 35
Pe o foaie de copt, periați păstârnacul cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper. Prăjiți păstârnacul, rotind o dată sau de două ori, până se înmoaie, aproximativ 40 de minute.
Lăsați să se răcească ușor, apoi sfărâmați păstârnacul pe lungime și feliați-le cu grosimea de 1/4 inch.
Între timp, într-o tigaie mare și adâncă, gătiți slănina la foc moderat până se rumenesc bine și crocante, aproximativ 6 minute.
Scurgeți fâșiile de slănină pe prosoape de hârtie; ștergeți tigaia.
În tigaie, aduceți Viognierul la fiert cu untul și șalota.
Adăugați scoicile, acoperiți și gătiți la foc mare până se deschid, 6 până la 8 minute. Folosind o lingură cu fante, transferați scoicile într-un castron mare.
Se toarnă bulionul de scoici într-o cană de măsurare din sticlă. Clătiți tigaia. Turnați încet bulionul de scoici înapoi în tigaie, oprindu-vă înainte de a ajunge la nisipul din partea de jos.
Adăugați smântâna și fierbeți până când lichidul s-a redus la jumătate, aproximativ 8 minute. Dacă sosul de smântână se separă, transferați-l într-un blender și piure până se omogenizează, apoi readuceți-l în tigaie.
Adăugați păstârnacul prăjit, slănina, arpagicul și scoicile fierte în coajă în tigaie. Se condimentează generos cu piper, se acoperă și se fierbe. Lingurați în boluri puțin adânci, presărați cu biscuiți de stridii și serviți imediat.
Vin recomandat: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Scoicile funcționează foarte bine cu Chardonnay, Muscadet și Riesling. Chardonnay cu unt este excelent pentru scoici, creveți, crab și homar, în timp ce muscadet este o alegere clasică pentru midii, stridii și scoici. Dacă aveți niște condimente în crustacee, un riesling semi-uscat poate echilibra căldura. Un vin pe care l-ați putea încerca este Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Are 4,2 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 30 de dolari.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Coutures este din trei parcele care se învecinează cu Meursault cu vârste de viță de vie de la 15 la 51 de ani. Solurile sunt predominant argile (argilă), aducând greutate și textură acestui Bourgogne Blanc.Vintage-ul din 2015 prezintă arome de pepene copt, alune și cremă de lămâie și tind să fie mai largi și mai texturate decât vinurile din satele învecinate. Îmbătrânirea butoaielor mici de stejar francez dă note de pâine prăjită și vanilie.Burgundia albă, cu bogăția, textura și aromele prăjite, se asortează bine cu peștele ușor și crustaceele și poate contrabalansa sosurile pe bază de cremă. Chardonnay în vârstă de stejar din climă mai caldă se pretează bine peștelui la grătar, amidonului, untului și nucilor prăjite.