Vinete cu roșii și năut
Vinetele cu roșii și năut ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 9g de proteine, 17g de grăsime, și un total de 346 calorii. Această rețetă fără gluten și vegană servește 6 și costă $1.13 pe portie. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de roșii, melasă de rodie, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Cu o lingură scor de 82%, acest fel de mâncare este excelent. Rețete similare includ Vinete fierte picante cu naut și prune uscate, Vinete prăjite și roșii, și Tocană de năut cu vinete, roșii și ardei.
Instrucțiuni
Tăiați vinetele pe jumătate pe lungime și apoi în felii de inci.
Ungeți-le generos cu ulei, presărați ușor cu sare și gătiți-le sub broiler timp de 15 minute sau pe o tavă unsă cu ulei, întorcându-le o dată. Nu trebuie să fie gătite, deoarece vor fi fierte mai departe în sos.
Într-o cratiță mare, încălziți usturoiul în 1 lingură de ulei de măsline doar câteva secunde, amestecând, până când începe să se coloreze.
Adăugați roșiile și zdrobiți-le ușor în tigaie.
Adăugați zahărul, sarea și piperul negru și gătiți timp de 15 minute.
Adăugați melasa de rodie, puneți vinetele și nautul și fierbeți timp de 20 până la 30 de minute, sau până când vinetele sunt foarte moi.
Se servește presărat cu pătrunjel tocat.
Type_27_data.init_step_by_step_images = 0;