Tortul de prima aniversare al Gourmet Live
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați tortul de prima zi de naștere al Gourmet Live. Pentru $1.04 pe portie, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 533 calorii, 8g de proteine, și 35g de grăsime. Această rețetă servește 12. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați praful de copt, bicarbonatul de sodiu, extractul de vanillan și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 24%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Layer Cake Tips + Cel Mai Mare Tort De Ziua De Naștere De Până Acum, Tort de ziua lui tati (aka Franny ' s Sunshine Cake), și Tort De Nap Gourmet (Kihen Fin Veisseriben).
Instrucțiuni
Se încălzește cuptorul la 350 F cu rafturi în treimea superioară și inferioară. Tigăi de tort cu unt, apoi tapetați fundul cu runde de hârtie de ceară sau pergament și ungeți hârtia. Puneți praful cu făină suplimentară și eliminați excesul.
Cernem împreună făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron.
Bateți untul cu zahărul într-un castron mare la viteză medie-mare (de preferință folosind un mixer cu suport) până la palid și pufos, 3 până la 5 minute.
Adăugați ouă, câte 1, bătând bine după fiecare adăugare.
Adăugați vanilie și bateți amestecul încă 5 minute.
Reduceți viteza la minim, apoi adăugați amestecul de făină alternativ cu iaurt în 3 loturi, începând și terminând cu amestecul de făină și amestecând doar până la omogenizare. Împărțiți aluatul între tigăi (aproximativ 2 3/4 căni pe tigaie), răspândind uniform, apoi bateți fiecare tigaie pe blat o dată sau de două ori pentru a elimina bulele de aer.
Coaceți straturile, schimbând poziția tigăilor și rearanjându-le în cuptor la jumătatea timpului de coacere, până când tortul începe să se îndepărteze de partea tigaiei și o culegere de lemn introdusă în centrul fiecăruia iese curată, 15 până la 20 de minute în total pentru tigăile de 9 inci și 20 până la 25 de minute în total pentru tigăile de 8 inci.
Răciți 10 minute în tigăi pe rafturi, apoi rulați un cuțit subțire în jurul marginii tigăilor și inversați straturile pe rafturi pentru a se răci complet.
Bateți împreună zahărul, amidonul de porumb și sarea într-o cratiță grea, apoi amestecați în apă fierbinte. Se aduce la fierbere la foc mediu, amestecând, apoi se reduce focul și se fierbe, amestecând constant, 1 minut (amestecul va fi gros).
Scoateți tigaia de pe foc și amestecați în sirop de porumb.
Adăugați ciocolată și vanilie, apoi amestecați o dată.
Lăsați să stea 1 minut și amestecați din nou până când ciocolata este topită și amestecul este neted.
Transferați amestecul de ciocolată într-un castron metalic și puneți vasul într-un castron mai mare cu apă cu gheață. Se amestecă amestecul de ciocolată până se răcește la temperatura camerei, aproximativ 5 minute.
Cu un mixer electric, bateți în unt, câte 2 linguri odată, până când se încorporează și glazura este ușoară și ține vârfuri moi.
Puneți un strat, cu partea de jos în sus, pe o farfurie sau suport pentru tort.
Întindeți 1 cană de glazură deasupra. Acoperiți cu un alt strat, cu partea de jos în sus și întindeți cu o altă ceașcă de glazură. Sus cu al treilea strat, partea de jos în sus.
Întindeți un strat subțire de glazură în jurul părților laterale și deasupra tortului cu spatula offset. (Aceasta se numește acoperire cu firimituri. Tamponează orice firimituri libere pentru a le ține departe de stratul superior de glazură și umple orice crăpături.) Răciți sau înghețați scurt tortul doar până când glazura este fermă.
Întindeți părțile laterale și partea superioară a tortului cu glazura rămasă.
* Evitați orice înclinație pe care ar trebui să o înlocuiți cu iaurt cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi pentru iaurtul cu lapte integral solicitat; în caz contrar, tortul nu va fi la fel de umed sau la fel de fraged.* Dacă locuiți în New England și aveți acces la adevăratul lapte de unt al lui Kate, folosiți-l în locul iaurtului pentru a duce acest tort într-un loc și mai visător.* Deși un mixer cu suport funcționează frumos pe aluatul de tort, poate fi folosit și un mixer electric de mână (mărcile variază ca rezistență și putere și pot necesita un timp de bătaie mai lung).* Straturile de tort pot fi făcute cu 1 zi înainte și păstrate la temperatura camerei sau cu 1 săptămână înainte și congelate. Oricum ar fi, înfășurați bine în hârtie de ceară și apoi într-o pungă de plastic sigilabilă rezistentă. Nu este nevoie să dezghețați înainte de a asambla tortul, dar după ce l-ați înghețat, lăsați mult timp ca tortul să se dezghețe și să ajungă la temperatura camerei înainte de servire. * Tortul poate fi înghețat cu 1 zi înainte și păstrat într-un deținător de tort la temperatura camerei.