Tort Maghiar De Ciocolată-Nuc
Torta maghiară de ciocolată-nucă ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă servește 10 și costă 1,21 USD pe porție. O porție conține 402 calorii, 8g de proteine, și 29G de grăsime. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Această rețetă este tipică bucătăriei Est-Europene. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Un amestec de nuci, unt, ciocolată de calitate fină și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 25%. Acest scor nu este atât de excelent. Încercați Tort Maghiar De Ciocolată-Nuc, Tort De Nuc Maghiar, și Ciocolata Nuc Torte pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aveți toate ingredientele la temperatura camerei.
Căptușiți fundul unei tigaie pătrate de 8 inci sau a unei tigaie cu arc de 9 inci cu pergament sau hârtie de ceară.
Preîncălziți cuptorul la 350 F.
Într-o cratiță cu fundul greu de 2 sau 3 litri, combinați 1/2 cană de zahăr și 1/2 cană de apă și aduceți la fierbere, amestecând constant la foc mediu. Continuați să fierbeți și să amestecați până când toate boabele de zahăr s-au dizolvat complet și amestecul formează un sirop simplu.
Scoateți tigaia de pe foc și amestecați ciocolata până se topește și se omogenizează. Se lasă deoparte să se răcească.
Într-un castron mare, bateți gălbenușurile cu un mixer electric până se luminează și se îngroașă, aproximativ 4 minute. Măcinați nucile cu zahărul rămas și masa matzoh într-un robot de bucătărie folosind mișcarea pulsului și amestecați în gălbenușurile de ou.
Adăugați amestecul de ciocolată răcit și combinați bine.
Folosind bătăi curate, bateți albușurile într-un alt bol până când țin vârfuri rigide. Îndoiți treptat albii în amestecul de ciocolată-nucă, încorporându-i ușor, dar bine, astfel încât să nu fie vizibile albii.
Se toarnă aluatul în tigaia pregătită și se coace timp de 30 până la 40 de minute, până se umflă și aproape se fixează, dar încă puțin lipicioasă în centru. O scobitoare din lemn introdusă la 1 inch de margine ar trebui să iasă curată.
Scoateți tigaia din cuptor și lăsați-o să se răcească pe un suport. Când se răcește complet, desfaceți tortul rulând un cuțit cu lamă subțire în jurul marginilor tortului pentru a-l elibera din tigaie (sau eliberați forma arcului); inversați pe un platou. Îndepărtați hârtia pergament.
Serviți torte la temperatura camerei.
Dacă doriți, pudrați ușor cu zahărul cofetarilor de Paște. Pentru o prezentare minunată și simplă, așezați un șervețel sau un șablon—realizat manual de dvs. sau, și mai bine, de copiii dvs.—peste tort, apoi presărați cu zahăr. Îndepărtați cu grijă șervețelul sau șablonul.
Sau glazurați cu glazura de ciocolată.
Așezați benzi lungi de hârtie de ceară sau folie pe o farfurie de tort sau un platou de servire și așezați tortul deasupra.
Se toarnă glazura peste vârful tortului, lăsându-l să picure pe laturi. Folosind o spatulă, întindeți uniform glazura peste partea superioară și laterală. Acum, scoateți și aruncați benzile de hârtie sau benzile de folie-farfuria va fi curată și gata de servire. Dacă doriți, garnisiți cu câteva jumătăți de nucă așezate atractiv în centrul tortului. Dați la frigider tortul aproximativ o oră pentru a seta glazura, dar aduceți-l la temperatura camerei înainte de servire.
Torta simplă sau mată este cerească, cu bucăți generoase de frișcă sau înghețată de vanilie.
Într-un blender, mini-robot de bucătărie sau râșniță de cafea curată, învârtiți 1 cană minus 1/2 lingură zahăr granulat obișnuit până când este praf.
Se pune într-un castron mic și se amestecă 1/2 linguriță amidon de cartofi. Cerneti inainte de utilizare. (Recent, zahărul comercial pentru cofetari de Paște, făcut fără amidon de porumb, a apărut în unele magazine cu secțiuni mari de cușer pentru Paște. Dacă este disponibil, utilizați-l aici.)
Topiți untul sau margarina încet într-o cratiță grea la foc foarte mic. Când jumătate este topită, amestecați treptat ciocolata, amestecând bine pe măsură ce se topește. După ce s-a adăugat toată ciocolata, amestecați 2 linguri de apă și bateți bine până când glazura este complet netedă.
Lăsați amestecul să se răcească aproximativ 5 minute pentru a se îngroșa ușor.
Retipărit cu permisiunea Jewish Holiday Cooking, tezaurul unui iubitor de alimente de clasici și improvizații de Jayne Cohen. 2008 Wiley