Tort de ciocolată neagră-Caramel cu castane cu praf auriu
Tortul cu ciocolată neagră-Caramel cu castane cu praf auriu ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. O porție conține 462 calorii, 6g de proteine, și 30g de grăsime. Această rețetă servește 16. Pentru $1.65 pe portie, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Un amestec de extract de vanillan, ciocolată semidulce, făină de tort și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 23%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Încercați Floricele De Ciocolată Albă Cu Praf De Aur, Monede de aur cu caramel de fructe de pasiune, fasole magică de migdale cu Caramel acoperit cu ciocolată și batoane de ciocolată macadamia cu caramel de scorțișoară, și Bomboane De Ciocolată Neagră Cu Praf De Cacao pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Combinați ciocolata cu lapte și ciocolata dulce-amăruie într-un castron mediu. Se amestecă zahărul, 2 linguri de apă și bățul de scorțișoară într-o cratiță medie grea la foc mediu-mic până se dizolvă zahărul. Creșteți căldura și fierbeți fără a amesteca până când siropul devine chihlimbar adânc, perindând ocazional părțile laterale ale tigaiei cu perie de patiserie umedă și tigaie învârtită, aproximativ 6 minute (timpul va varia în funcție de dimensiunea tigaiei).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ciocolată Dulce-amară
Baton De Scorțișoară
Ciocolata Cu Lapte
Zahăr
Sirop
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Perie De Patiserie
Tigaie Cu Sos
Bol
Tigaie
2
Adăugați smântână și sare (amestecul va bule puternic). Aduceți caramelul la fiert, amestecând până când bucățile de caramel se dizolvă, aproximativ 1 minut. Aruncați bățul de scorțișoară.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Baton De Scorțișoară
Caramel Biți
1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie
Cremă
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
3
Se toarnă caramel fierbinte peste ciocolată; se amestecă până când ciocolata se topește și amestecul este neted.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ciocolata
1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie
4
Se lasă să stea până se răcește complet, amestecând ocazional, aproximativ 1 oră.
5
Folosind mixerul electric, bateți untul într-un castron mare până devine pufos. Bateți în amestec de ciocolată în 4 completări. Acoperiți și refrigerați ganache peste noapte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ciocolata
Unt
Echipamente pe care le vei folosi
Mixer De Mână
Bol
1
Preîncălziți cuptorul la 350 F. Unt și făină tigaie metalică de 9x9x2 inci. Linia de jos a tigaie cu hârtie pergament. Cerneti faina, praful de copt si sarea intr-un bol mediu. Folosind mixerul electric, bateți untul într-un castron mare până devine pufos. Bateți în 1 cană zahăr brun, apoi gălbenușurile de ou și extractul de vanilie. Bateți în răspândirea castanului, apoi laptele. Cerneti ingredientele uscate si amestecati usor impreuna. Folosind bătăi curate și uscate, bateți albușurile într-un alt castron mare până se formează vârfuri moi.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Extract De Vanilie
Praf De Copt
Zahăr Brun
Albușuri De Ou
Gălbenuș De Ou
Castane
Unt
Kilograme De Mure (aproximativ
Făină Pentru Toate Scopurile
Lapte
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Hârtie De Copt
Mixer De Mână
Tava De Copt
Bol
Cuptor
2
Adăugați 1/4 cană de zahăr brun rămas și bateți până se întărește, dar nu se usucă. Îndoiți albușurile în aluat în 3 adaosuri.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Zahăr Brun
Albușuri De Ou
3
Transferați aluatul în tigaie.
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
4
Coaceți tortul până când este auriu și testerul introdus în centru iese curat, aproximativ 48 de minute.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
5
Tăiați în jurul tortului pentru a slăbi. Tort rece complet în tigaie pe raft.
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
1
Se amestecă rachiul și zahărul brun într-un castron mic până se dizolvă zahărul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Zahăr Brun
2 Vârfuri De Cuișoare Măcinate
Zahăr
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
2
Întoarceți tortul pe suprafața de lucru. Îndepărtați pergamentul. Folosind un cuțit lung zimțat, tăiați tortul orizontal în 3 straturi egale.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuțit Zimțat
3
Așezați 1 strat de tort, tăiat cu fața în sus, pe un pătrat de carton de 8x8 inci.
4
Ungeți stratul de tort cu jumătate de sirop de coniac.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Vârfuri De Cuișoare Măcinate
Sirop
5
Se întinde cu 1 cană ganache.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Kilograme De Mure (aproximativ
6
Se presară cu jumătate de castane tocate. Se acoperă cu al doilea strat de tort, tăiat cu fața în sus. Repetați cu siropul de coniac Rămas, 1 cană de ganache și restul de castane tocate. Se acoperă cu stratul de tort rămas, tăiat cu fața în sus.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Castane
2 Vârfuri De Cuișoare Măcinate
Sirop
7
Întindeți ganache-ul rămas deasupra și părțile laterale ale tortului.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Kilograme De Mure (aproximativ
8
Așezați suportul pentru tort pe foaie de folie; așezați tortul asamblat pe raft. Se răcește în timp ce se pregătește glazura.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Dressing Japonez De Susan Preparat
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De Aluminiu
1
Aduceți smântână, zahăr și 1/4 cană de apă la fiert într-o cratiță medie grea, amestecând până se dizolvă zahărul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cremă
Zahăr
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
2
Adăugați ciocolată și bateți până se topește și glazura este netedă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ciocolata
Dressing Japonez De Susan Preparat
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
3
Se lasă să se răcească până se îngroașă, dar încă se toarnă, aproximativ 4 ore.
4
Se toarnă glazura deasupra tortului, răspândindu-se uniform pe părți. Se răcește până se întărește glazura.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Dressing Japonez De Susan Preparat
5
Ungeți 12 castane întregi cu praf de aur. Aranjați castane peste partea de sus a tort. (Se poate face cu 1 zi înainte. Se acoperă cu cupola de tort și se dă la frigider.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Castane
6
Lăsați tortul să stea cel puțin 4 ore și până la 8 ore la temperatura camerei.)
7
Serviți tortul la temperatura camerei.
8
* Răspândirea de castane îndulcită este aromată cu vanilie. Este disponibil la magazinele specialty foods amd la unele supermarketuri bine aprovizionate în timpul sărbătorilor. De asemenea, îl puteți comanda de la Joie de Vivre (800-648-8854; frenchselections.com).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Castane
Vanilie
Kilograme De Mure (aproximativ
9
** Castanele întregi se vând în borcane și în pungi ambalate în vid. La fel ca tartina de castane dulci, acestea sunt disponibile la magazinele specialty foods și la unele supermarketuri în timpul sărbătorilor.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Castane
Kilograme De Mure (aproximativ
10
*** Praful de aur comestibil este disponibil la multe magazine de produse de coacere. Îl puteți comanda de la L ' Epicerie (866-350-7575; lepicerie.com).