Tort de ciocolata ambalat cadou
Tortul de ciocolată împachetat în cadou durează aproximativ 1 oră și 15 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă face 12 porții cu 373 de calorii, 5 g de proteine și 22 g de grăsime fiecare. Pentru 92 de cenți per porție, această rețetă acoperă 8% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Această rețetă de la Taste of Home necesită coacere cacao, zahăr, ulei de canolan și fund de ciocolată. Funcționează bine ca desert la preț foarte rezonabil. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 22%, ceea ce este destul de rău. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum pui împachetat cadou, somon împachetat cadou și brownie împachetate cadou.
Instrucțiuni
Aliniați partea de jos a unui 9-in. tigaie arcuită cu folie; unge folie și părțile laterale ale tavii cu 2 lingurițe de unt; pus deoparte. Topiți untul rămas. Într-un castron mare, bate untul și zahărul.
Se adauga galbenusurile, pe rand, batand bine dupa fiecare. Se bate apa, uleiul si vanilia; amesteca bine.
Combinați făina și cacao; se adaugă treptat la amestecul de ouă. Se amestecă nuci pecan.
Într-un alt castron mare, bate albușurile spumă la viteză medie până devine spumoasă.
Adăugați smântână de tartru și sare; bate la mare până se formează vârfuri tari. Se pliază în amestecul de ciocolată.
Se toarnă în tava pregătită.
Coaceți la 350° timp de 45-50 de minute sau până când partea de sus începe să se crape ușor și o scobitoare iese cu firimituri umede. Se răcește pe grătar timp de 10 minute. Treceți cu grijă un cuțit pe marginea tigaii pentru a se slăbi; se răcește încă 1 oră. Dați la frigider peste noapte.
Pentru a asambla, răsturnați tortul pe o foaie de copt tapetată cu hârtie cerată.
Îndepărtați folia; pus deoparte. Intr-o cratita grea se incinge ciocolata si smantana la foc foarte mic pana se topeste ciocolata (nu se fierbe); se amestecă până la omogenizare,
Se ia de pe foc. Răciți dacă este necesar până când amestecul ajunge la consistența de întindere.
Se toarnă încet peste tort, netezind părțile laterale cu o spatulă de metal pentru a acoperi uniform. Răciți până se fixează. Transferați cu grijă tortul pe o farfurie plată de servire. Deasupra cu fundita de ciocolata. Pune resturile la frigider.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Cremă de Sherry, Porto și Moscato d'Asti sunt alegeri excelente pentru prăjitura de ciocolată. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Totus Tuus Cava cu 5 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 18 dolari pe sticlă.
![Totus Tuus Cava]()
Totus Tuus Cava
Totus Tuus Cava prezintă arome strălucitoare de piersici, lămâie și coajă de portocală, cu o notă de lemn dulce. Vinul este concentrat, tactil și dens în gură, cu un caracter de sapă, pietros la aromele sale de citrice, fructe de sâmburi și anason. Arată bogăție și vivacitate în gură, iar finalul luminos este lung.