Tort cu vârtej de vanilie și semințe de mac

Tortul cu vârtej de vanilie și semințe de mac este un lacto ovo vegetarian rețetă cu 10 porții. Acest desert are 570 calorii, 11g de proteine, și 33g de grăsime pe porție. Pentru $1.45 pe portie, această rețetă acoperă 18% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O mulțime de oameni au făcut această rețetă, iar 397 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 30 de minute. Această rețetă de la BBC Good Food necesită făină de burete, unt, unt și extract de vanillan. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular destul de bun de 68%. Încercați Gogoși cu semințe de mac de lămâie cu glazură de vanilie, Bare de Granola din semințe de mac de migdale masticabile (și variația semințelor de mac de lămâie), și Mini Cupcakes câștigătoare cu nucă de cocos cu crustă de semințe de Mac, umplutură de stafide Muscat și glazură de pătrunjel cu nucă de cocos prăjită, caramel de semințe de in și Mac și trandafiri organici pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați făina, drojdia, zahărul, laptele, ouăle și sarea de linguriță într-un mixer independent prevăzut cu un cârlig de aluat și amestecați timp de 5 minute sau vârful într-un castron mare și amestecați cu mâinile timp de 10 minute aluatul ar trebui să arate destul de lipicios în această etapă.
Adăugați untul, puțin câte puțin, amestecând după fiecare adăugare, până când este complet încorporat.
Se amestecă încă câteva minute până se omogenizează.
Transferați într-un vas curat, uns, acoperiți cu o foaie de folie alimentară unsă și lăsați să crească timp de 3 ore la temperatura camerei (undeva rece, altfel untul din aluat va începe să se topească), apoi transferați la frigider și lăsați peste noapte (puteți folosi aluatul imediat, dar aroma nu va fi la fel de bună).
Sfatuiti migdalele intr-o tigaie mare si prajiti cateva minute pana incep sa se rumeneasca, apoi adaugati semintele de mac si prajiti inca cateva minute pana cand sunt aromate. Se lasă să se răcească complet.
Răsturnați semințele și nucile răcite într-un robot de bucătărie cu untul, vanilia și mierea și bateți până la o pastă netedă.
Dacă folosiți aluat din frigider, îndepărtați cel puțin 3 ore (sau până ajunge la temperatura camerei) înainte de utilizare. Ungeți cu generozitate o cutie mare de Bundt cu unt (a noastră are o capacitate de 2,5 litri). Înclinați aluatul pe suprafața de lucru și frământați ușor pentru a elimina bulele de aer.
Rulați aluatul într-un dreptunghi, aproximativ 35 x 45cm, și întindeți untul de semințe de mac pe toată suprafața. Pornind de la una dintre laturile lungi, rulați aluatul strâns. Cu partea cusăturii orientată în sus, așezați aluatul în cositorul Bundt în formă de inel, introducând un capăt în celălalt. Acoperiți cositorul cu folie alimentară unsă și lăsați să crească timp de 30-40 de minute sau până când se umple aproximativ de cositor.
Încălziți cuptorul la 200C / 180C ventilator / gaz
Descoperiți și coaceți timp de 35 de minute până se rumenesc. Între timp, pentru glazură, amestecați zahărul glazurat și vanilia cu 2 lingurițe de apă. Întoarceți tortul pe o grătar și periați-l peste tot cu glazura de vanilie continuați să-l stratificați până când este epuizat. Se răcește timp de 10 minute înainte de servire.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Tortul funcționează foarte bine cu cremă Sherry, Moscato d ' Asti și Port. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. Un vin pe care l-ați putea încerca este NV Johnson Estate Cream Sherry. Are 5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 19 dolari.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Foarte aromat cu note de alune, vanilie și o notă de stejar urmată de stafide dulci și o notă de drojdie. Finisaj curat de durată. Bine acum, dar îi va răsplăti pe cei care îi permit să îmbătrânească"". O băutură pre-prandială preferată. Luați în considerare cu nuci înainte de cină ca aperitiv sau după cină cu desert, în special bomboane de ciocolată și deserturi pe bază de fructe. De asemenea, minunat în după-amiezile reci, servit cu biscotti pentru a se înmuia în ""stil Italian"". "