Tort Cu Strat De Nucă De Rom-Mocha
Rum-Mocha nuc strat tort ar putea fi doar desert pe care il cautati. O porție conține 829 calorii, 13g de proteine, și 66g de grăsime. Pentru $2.17 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 10. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore. Un amestec de pudră de cacao, extract de vanillan, rom și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 33%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Tort Cu Strat De Mocha-Nuc Aurit, Tort Cu Strat De Mocha, și Tort Cu Strat De Mocha.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 35
Ungeți două tigăi rotunde de tort de 9 inci și tapetați fundul cu hârtie pergament. Ungeți pergamentul și praful cu pesmet, eliminând orice exces. Într-un robot de bucătărie, pulsează nucile până se toacă mărunt.
Adăugați pudra de cacao, făina de tort și pudra de espresso și pulsați până când nucile sunt măcinate fin.
Transferați într-un castron.
Într-un castron mare, folosind un mixer electric, bateți gălbenușurile la viteză medie până când sunt groase și palide, 3 minute. Bateți în 2/3 cană de zahăr; creșteți viteza la mare și bateți până se îngroașă, aproximativ 5 minute. Bate în vanilie. Într-un castron mediu, folosind bătăi curate, bateți albușurile și sarea la viteză medie până se formează vârfuri moi. Adăugați treptat restul de 1/3 cană de zahăr și bateți cu viteză mare până când albii sunt rigizi și lucioși. Îndoiți albușurile și nucile măcinate în amestecul de gălbenușuri în 3 loturi; pliați doar până nu rămân dungi.
Împărțiți aluatul între tigăile pregătite; neteziți blaturile.
Coaceți aproximativ 20 de minute, până când prăjiturile sunt aurii și elastice.
Se transferă într-un raft timp de 10 minute, apoi se inversează prăjiturile și se răcește complet. Desprindeți pergamentul; întoarceți prăjiturile cu partea dreaptă în sus.
Umpleți un castron mediu cu apă cu gheață. Într-un castron mediu rezistent la căldură, bateți gălbenușurile, zahărul și sarea. Treceți treptat în espresso dizolvat.
Așezați vasul peste o cratiță cu apă abia fierbinte și gătiți, amestecând cu o spatulă, până când gălbenușurile sunt suficient de groase pentru a acoperi spatula și un termometru citit instantaneu introdus în amestec înregistrează 175, aproximativ 10 minute. Puneți vasul în baia de gheață și răciți, amestecând ocazional.
Într-un castron mare, folosind un mixer electric, bateți untul la viteză medie până se omogenizează. Bateți amestecul de gălbenușuri în 4 loturi, bătând bine între adaosuri. Bateți lichiorul și vanilia.
Folosind un cuțit zimțat, împărțiți fiecare tort pe jumătate orizontal. Așezați un strat superior, tăiat cu fața în sus, pe o farfurie de tort; periați-l cu 2 linguri de rom și întindeți-l cu 1/2 cană din umplutură. Se acoperă cu un strat de tort de jos; periați cu încă 2 linguri de rom și întindeți cu încă 1/2 cană de umplutură. Repetați cu stratul de tort superior rămas, terminând cu stratul inferior, tăiat cu partea în jos.
Ungeți partea superioară a tortului cu restul de 2 linguri de rom și întindeți părțile laterale ale tortului cu un strat subțire de umplutură.
Întindeți umplutura rămasă deasupra. Apăsați nucile tocate în jurul părții tortului. Dați la frigider tortul cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Lăsați tortul să stea la temperatura camerei timp de 15 minute, apoi împrăștiați jumătățile de nucă deasupra înainte de servire.